2.div.avd.B 1981: Molde - Tromsø IL

I en halv time var TIL på høyde med et Molde-lag som på ingen måte står svekket etter at Åge Hareide har forlatt klubben til fordel for Manchester City. Men så sprakk Tromsø IL. I løpet av to minutter klarte hjemmelaget å utnytte en sterk medvind, og gjorde 2-0 og avgjorde kampen.

Tromsø IL var i første omgang uten en eneste reell sjanse på å score, kun to løse skudd ble notert. Etter sidebyttet fortsatte Molde presset. Kampens store spiller Rune Ulvestad noteres som mannen bak et tvilsomt mål som ga 3-0. Samme mann gjør 4-0 ved å lobbe et langt overspill over Roald Jan Pedersen.

Tromsø IL synes ikke å spille ut fra sin tabellposisjon. Laget er for "dumsnill" som Molde-trener Torkild Brakstad uttalte det. Han får nå selv anledningen til å rette på dette. Beklageligvis ser dette ut til å måtte skje med utgangspunkt i den nordnorske 3. divisjon.

Tromsø IL styrke denne sesongen har vært forsvaret, dette klikket fullstendig i denne kampen. Arne Andreassen ble skadet under oppvarmingen, og måtte se marerittet fra benken. Eivind Andreassen kom inn på hans plass, men maktet ikke fullt og helt å utfylle "Pøsens" plass. Tromsø IL er videre ikke fysisk sterk nok til å demme opp for lag med såpass styrke som Molde.  Bare Per Høgmo, Niels Alsted og ungutten Ståle Killie kan få godkjent karakter.   

Dommer Knut Storhaug fra Verdal var god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 14.01.2004

Del dette: