2.div.avd.B 1981: Mjølner - Tromsø IL

Selv ikke teorien en gang kan redde Tromsø IL. Det blir 3. divisjon for laget neste år. Mjølner satte TIL-guttene kraftigere på plass enn resultatet 3-1 skulle tilsi. De første 45 minuttene av kampen på Narvik Stadion må regnes som reneste envegskjøring mot TIL-målet, og bare flaks fra TILs side og udyktighet fra Mjølners løpere førte til at pauseresultatet ble "anstendige" 2-0.

Det ene Mjølner-angrepet etter det andre bølget mot Roald Jan Pedersen i TIL-målet. Sjansene haglet, og mer enn en gang "så" publikum ballen i mål. Men enten ble den reddet på streken, eller så fomlet Mjølner-angriperne ballen enten over eller utenfor stengene. Største muligheten til å ta ledelsen hadde hjemmelaget etter ni minutter spill, da ballen ble lobbet over en utrusende TIL-keeper og hadde peiling for nettmaskende, men Tor Pedersen kom stormende og reddet situasjonen.

Bare åtte minutter senere gikk TIL-keeperen i beina på en Mjølner-angriper som var alene med ham, Roald Jan ga retur, men Mjølner fomlet ballen utenfor. Det måtte til slutt gå hull på ballongen. Det skjedde etter 33 minutter, Einar Zimmermann gikk til dødlinja, la inn foran kassa der Ivar Morten Normark dukket opp og satte foten til, dermed 1-0. Samme Nordmark la på til 2-0 rett før pause.

TIL-guttene kom ut til andre omgang med en annen instilling, i motsetting til første omgang ble det mer framdrift i laget. Og bare fire minutter av omgangen var gått da TIL reduserte. Per Høgmo snappet et tilbakespill til keeper Gunnar Gamst, kom seg til dødlinja, hvor han fikk lagt inn til Truls Jensen, som satte ballen kontant i mål.  TIL kjørte på og hadde hjemmelaget på gyngende grunn, men så punkterte Mjølner kampen med ei ny scoring.   TILs beste var Truls Jensen.

Dommer Torgrim Kristensen fra Junkeren var god.

Oppdatert: 15.01.2004