2.div.avd.B 1981: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Glimt spilte og spilte, og Tromsø IL vant. Det er i korthet den enkleste karakteristikken av andredivisjonsoppgjøret på Aspmyra Stadion. TIL vant en overraskende for ikke å si en sensasjonell seier over Glimt.  Kabelvågingen Einar Walsøe ble ikke bare TILs, men hele Tromsøs yndling, da han etter 23 minutters spill av første omgang, mesterlig utnyttet den eneste tabben landslagskeeper Jon Abrahamsen gjorde. Arne Andreassen sendte en nydelig ball over hele Glimt-forsvaret. Einar Walsøe vant duellen med midtstopper Frank Simonsen og skjøt. Abrahamsen mistet ballen i beina på Walsøe, men før han satte ballen i nettmaskene, driblet han av Anders Farstad. Da ble det stille på Aspmyra.

Før scoringen, og særlig etter, var det Glimt som hadde taket på selve banespillet. Glimt spilte seg til en rekker sjanser, særlig like etter scoringen. Men mangel på effektivitet var påtagelig. Ja, så ille var det i en periode, at vi satt med inntrykk av at Glimt-trener Joseph Hooley sitter og dirigerer over en gammel storhet, som egentlig ikke er god nok til å reise seg. Men nå var det ikke bare ineffektiviteten hos Glimt som bidro til at TIL fikk to poeng. Truls Jensen og Tore Nilsen spilte glimrende. De tok luven fra Harald Berg & co. fullstendig og hadde det meste under kontroll.

Etter hvert som andre omgang skred fram, maktet faktisk TIL å tilrive seg overtaket på Glimt. Midtveis ut i omgangen var Bodø-laget i full oppløsning. At de ikke fikk mål gikk på humøret løs. Dette førte til at TIL ikke bare en, men flere ganger kunne økt ledelsen.  Spesielt Trond Gunnar Nilsen og Nils Olav Hagen fikk et par sjanser de burde utnyttet bedre. "Vi har verdens beste keeper", det var TILs trener Peter Keeling, som jublende utbrøt dette etter kampen.  

Dommer Bjørn Hansen, Stålkameratene var meget svak og svært stasjonær.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 10.01.2004

Del dette: