Cup NM 2.runde 1980: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Fire mål maktet Bodø/Glimt i en heller moderat kamp, rent spillemessig sett på Valhall Stadion. Men la det være sagt med en gang - Glimt var så avgjort i største laget. Gjennom hele første omgang og i de første elleve minuttene av andre var, TIL på talefot med 1.divisjonslaget og vel så det.

Begge lag åpnet forsiktig i første omgang. Man merket raskt at her sto det mye på spill, og begge to lags forsvar, var tydelig redde for et baklengsmål tidlig i kampen. Glimt hadde et vist overtak den første halvtimen, men uten å dominere på noen som helst måte. Mot slutten av omgangen kom det mer sting i TIL-angrepet. Et par gode sjanser kunne med litt flaks ha gitt uttelling.

I andre omgang var det derimot helt klart at begge lag satset for fullt, med alt å vinne og en cup-plass å tape. Så langt i omgangen hadde TIL spilt jevnt med Glimt. Men så trakk de gulkledde i et angrep, det endte med at Arne Hansen fikk en ball ute på høyresiden. Han fikk god tid å "lade kanonen" , og brente i veg et skudd som gikk rett i mål.

Og så var det slutt for TILs vedkommende, og målene rant jevnt og trutt inn til det sto 4-0. Dermed var det ingen tvil om hvem som hadde det beste laget i dette oppgjøret.  Banens beste spiller var nok en gang Tore Nilsen.

En sikker og god dommer i Jan E. Johansen fra Brevik.

Oppdatert: 03.01.2004