3.div.avd.F 1980: Tromsø IL - Ståkameratene

Topp underholdning på Valhall gresset lørdag ettermiddag med et velspillende TIL-lag i hovedrollen. To minutter var gått av kampen og da leder gjestene 1-0. En skikkelig "kald-dusj" både for spillere og publikum. Halvannet minutt senere øyner man sjansen for utligning. TIL har fått straffe etter felling av Torfinn Ingebrigtsen. Men Trond Steinar Albertsen steller i stand en ny "kald-dusj" da han setter ballen til side for mål, og stillingen er fortsatt 1-0 til Stål.

Men TIL-guttene gir aldri opp. Med sitt teknisk lette og raske angrepsspill lyktes det tre ganger å sette ballen bak Stål-forsvaret. En av scoringene er av topp internasjonal klasse. Vi tenker da på Trond Gunnar Nilsens heading som ga TIL ledelsen 2-1. Dermed sikret TIL seg to nye poeng, og fortsetter sin triumf-ferd på toppen av tabellen.

For TIL var kampen uten tvil årsbeste. Laget spilte i store perioder av kampen, og da spesielt i første omgang, fin og publiumsvennlig angrepsfotball med raskt vegg og trekantspill, hvor hele laget var med i oppbyggelsen og banebredden ble utnyttet. Riktig nok falt laget endel sammen i andre omgang, men det var vel årsaken at midtbanestrategen Einar Zimmermann, som i hele første omgang sammen med Trond Steinar Albertsen og Eivind Andreassen hadde matet angriperne med gode baller, ble sliten, og maktet ikke like mye som i første omgang.

Alle tre scoringene var fine. Utligningsmålet kom etter fin-fint angrepsspill på høyresiden mellom Arve Antonsen og Torfinn Ingebrigtsen. Sistnevnte helsparket på en elegant måte ballen til Arve Antonsen som kom seg ned til dødlinja. Han la ballen inn i Ståls forsvarsfelt. Der dukket Svein Arne Olsen opp, han kriget seg til en scoring, dermed var stillingen 1-1.

Den herligste scoringen kom ved Trond Gunnar Nilsen. Nok en gang var Arve og Torfinn medvirkende til scoringen, to-tre raske veggpasninger gjorde sitt til at Arve kom seg ned til dødlinjen. Han la ballen inn, og Trond Gunnar kom stormende inn mot fem-meteren, og en kraftig heading satt som en kanon i Stål-målet. Seiersmålet var heller ingen dårlig scoring. Eivind Andreassen satte nemlig ballen hardt og kontant i mål på et direkte frispark fra 20-meters hold.

God dommer var Jens Petter Jensen fra Silsand.

Oppdatert: 03.01.2004