3.div.avd.F 1980: Tromsø IL - Lyngen IL

Lørdag ettermiddag fikk man oppleve hvorfor TIL-guttene er så suverene. Lyngen - toer på 3. divisjonstabellen - var innvitert til TILs fotballshow. For Lyngen-guttene måtte denne 90 minutter lange "forestillingen"  arte seg som et fælt mareritt. De var nemlig fullstendig sjanseløse mot topptrente TIL-gutter. Spesielt ble andre omgang kattens lek med musa. Da leverte vertene spill av virkelig kvalitet, Lyngen-mannskapet ble fullstendig rundspilt.Skal man være ærlig var TIL nærmere 10-0, enn Lyngen en redusering.

Det begynte litt tafatt for TIL-guttene, gjestene var mer ivrige til å få tak i ballen, men målkalaset begynte da et kvarter var spilt. TIL fikk tildelt frispark like utenfor Lyngens 16- meter. Einar Zimmermann la ballen inn i feltet til TILs meget gode hodespiller Trond Steinar Albertsen, han stusset ballen videre inn i feltet hvor Svein Arne Olsen stupte frem og headet ballen i mål.

Dermed var det gjordt. Trond Gunnar Nilsen ordnet 2-0 og 3-0. Ved den første scoringen var det Einar Zimmermann som gjorde mye av forarbeidet. Han kom fri på venstresiden i Lyngen-forsvaret, og sendte en skreddersydd pasning til Trond Gunnar. Han gjorde ingen feil, men ekspederte den videre i mål.  Og scoringen som ga 3-0 og pauseresultatet !  Nok en gang var det Trond Gunnar som var på ferde og "plaget" Lyngen-forsvaret. En rask stikkball var nok til at han kom fri, og smelte ballen i mål.

I de siste 45 minuttene var det bare et lag på banen. Gøy var det at Sigurd Dale som var flyttet frem på banen, etter at Arne Adreassen som kom inn i stedet for Torfinn Ingebrigtsen, kunne åpne scorings-ballet i andre omgang. De to siste målene sørget Trond Gunnar Nilsen og banens beste spiller Svein Arne Olsen for.