3.div.avd.F 1980: Tromsø IL - Landsås

"Jeg tror ingen av lagene i den allnorske 3. divisjonen makter å vippe TIL av tabelltoppen når årets serie er omme. Det blir nok allnorsk fotball for TIL neste år. Laget virker solid og spiller til tider god og oppfinnsom fotball".   Det er Landsås oppmann som også fungerer som trener, Rolf Olsen, som ordla seg slik etter seriekampen mot TIL på Alfheim-gresset.

Rent spillemessig har vi nok sett TIL bedre i år, vi tenker spesielt på forrige hjemmekamp mot Stål. Men likevell ble kampen underholdene med en rekke målsjanser for hjemmelaget spesielt. TILs to scoringen var så absolutt praktfulle. Den første er det Zimmermann som må få den største æren for, han ble spilt fri av Trond Steinar Albertsen, etter å ha kjørt "karusell" med en Landsås-forsvarer, kom han seg til dødlinja. Ett knallhardt innlegg til fem-meteren dundret en fremstormende Arve Antonsen i mål.

Også seiersmålet var glitrende, etter fint spill på venstresiden, kunne Torfinn Ingebrigtsen løfte ballen inn i feltet hvor Trond Gunnar Nilsen fikk vist sin styrke som hodespiller. Helt utmarkert med to forsvarspillere, en i front og en bak ryggen, kunne junioren sette ballen bak en utrusende keeper.

At TIL vant 2-1 var helt fortjent. Mot slutten hadde også laget en rekke farlige sjanser.  Ung-guttene Tore Nilsen, Trond Gunnar Nilsen, Truls Jensen og Eivind Andreassen imponerte i dette oppgjøret. Det samme gjorde "frimerket" Svein Arne Olsen, han tok godt vare på Terje Nikolaysen .  

Dommer Frantz Jensen fra Furuflaten, var meget god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 04.01.2004

Del dette: