3.div.avd.F 1980: Tromsø IL - Kirkenes IF

Tromsø IL topper fortsatt 3. divisjons tabellen etter at de slo Kirkenes på Valhall 2. pinsedag. Første omgang dominerte Tromsø-laget klart, og de kunne gå til pause med 2-0. Tidlig i andre omgang fikk de en ny scoring - og etter de var det jamt slutt for TILs del. De lot Kirkenes overta kampen den siste halvtimen, noe som førte til at "nullen" sprakk, og TILs keeper Roald Jan Pedersen måtte dermed hente årets første ball ut av nettet.

Kirkenes IF hadde lagt opp til en offside-taktikk som de langt på veg lyktes med i begynnelsen av første omgang. Gang på gang ble TIL-spissene avblåst for offside, i en periode som bød på laber underholdning. Etter et kvarter hadde TIL funnet ut av KIFs taktikk, og da begynte det straks å skje litt mer. TIL fikk føringen av spillet og hadde flere angrep med sting i.

Tellende resultat ble de imidlertid ikke før det var gått en halv time. Da forfulgte Arve Antonsen et langt framspill, og KIFs keeper Herbert Randall  så seg nødt til å gripe ballen like utenfor 16-meteren. Et godt frispark ble lagt inn foran mål, og Trond Gunnar Nilsen kunne gå opp å score på ei praktheading. Tre minutter etter var TIL igjen på farten. Arve Antonsen fikk gå helt alene, keeper ruste ut, men Antonsen fikk tid til å runde også ham, før han satte ballen i mål.

Andre omgang tok til slik første hadde sluttet, med et markert TIL-overtak. Omgangen var ti minutter gammel da TIL kunne øke sin ledelse til 3-0 ved Truls Jensen. Ved klyngespill foran KIFs mål, dempet en KIF-spiller et innlegg - og la ballen rett i beina på Jensen, han hadde bare å sette foten til, dermed 3-0.  Så overtok Finnmark-laget og fikk trøstemålet etter en halv time.    Banens beste spillere var Arve Antonsen og Tore Nilsen.

God dommer var Wiggo Fjellberg fra Fløya, til tross for at han ikke alltid hadde publikum på sin side.

Oppdatert: 02.01.2004