3.div.avd.F 1980: Tromsø IL - Grand Bodø

En uoppmerksomhet i Grand-forsvaret var nok til at Tromsø IL fikk beholde trepoengs- ledelsen i 3. divisjon. Mens Grand-forsvaret var opptatt med å krangle med dommer Frantz Jensen, tok nygifte Arve Antonsen et frispark ute på høyre ving. Frisparket headet alltid farlige Trond Gunnar Nilsen direkte i Grand-målet, og TIL tok ledelsen 1-0 over Bodø-laget. Denne scoringen skulle vise seg å bli kampens eneste, og begge poengene forble i Tromsø.

Nn må det legges til at TIL var absolutt det beste laget på Alfheim gresset, de burde hatt flere scoringer enn det ene, men et hardspillende Grand-forsvar holdt målet nesten rent. Den "innsatsen" resulterte i hele tre gule kort til Bodø-guttene.  Heldigvis falt begge lag mer til ro etter hvert, og kampen ble gjennomført helt uten den store dramatikken.

Hjemmelaget hadde så absolutt de fleste og farligste måltilbudene i begge omgangene. Det var faktisk aldri farlig foran TIL-målet. Det var altså en misforståelse i Grand-forsvaret før TIL kunne score. Igjen avgjore unge og målfarlige Trond Gunnar Nilsen en kamp i TILs favør. Det er for øvrig ingen tilfeldigheter at akkurat Trond Gunnar scorer. Hans oppgave er å score, og selv om han ikke alltid gjør så mye av seg på banen spillemessig, så er han alltid til stede når ballen kommer inn foran motstanderens mål.    TILs beste var Arne Andreassen og Arve Antonsen.   

Dommer Frantz Jensen var god i en vanskelig "knokkelkanp".

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 05.01.2004

Del dette: