3.div.avd.F 1980: Tromsø IL - Brønnøysund IL

Det er ikke "lovlig" å sløse bort så mange klare scoringssjanser som det Tromsø IL gjorde i oppgjøret mot Brønnøysund. Men TIL-guttene gjorde faktisk det - og hadde ikke Eivind Andreassen scoret på frisparket i andre omgang - hadde Brønnøysund maktet de ingen andre lag i årets 3. divisjon har, nemlig å ta to poeng fra lederlaget etter to oppgjør. Det er nærmest utrolig at det var topp og bunn på tabellen som møttes på Alfheim-gresset. Klasseforskjellen var nemlig ikke så stor som tabellforskjellen er. Nå må TIL skjerpe seg hvis ikke seriemesterskapet skal" glippe"  ut av hendene på laget i 11. time.

Det var ingen tvil om at TIL var det beste laget av disse to. Men som kjent hjelper det lite å være de beste fotballspillerne hvis de ikke scorer mål. Hvis vi setter saken på spissen, sløste TIL bort 99 av 100 måltilbud. Brønnøysund hadde bare tre, men kunne med litt hell scoret på alle.

Det var uten tvil løperekka som sviktet. Gang på gang var TIL gjennom Brønnøysund-forsvaret, men ble lett bytte for de høye forsvarerne og keeper. Sigurd Dale var en gang helt alene gjennom, men keeper fikk en finger på ballen. TILs eneste scoring kom på en dødballsituasjon, frisparket like utenfor 16-meteren satte Eivind Andreassen direkte i mål.

TILs nest beste sjanse kom også etter en dødballsituasjon, Svein Arne Olsen satte frisparket helt i hjørnet, men denne gang fikk keeper slått til corner. Seks serieoppgjør gjennstår, TIL har fortsatt tre poengs ledelse på neste lag. Neste kamp skal TIL møte Kirkenes på bortekamp. Denne kampen bør TIL vinne hvis ikke vanskene skal bli for store senere i høst.   TILs beste spillere var Trond Gunnar Nilsen og Svein Arne Olsen.  

Dommer Tor Lindbøl fra Harstad, hadde god kontroll, men kunne med fordel slått litt hardere på de som sto for det til tider harde og ufine spillet.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 06.01.2004

Del dette: