3.div.avd.F 1980: Tromsø IL - Alta IF

Men Alta på besøk og 800 tilskuere på tribunen maktet nemlig TIL-guttene å vise et kresent Tromsø-publikum at byen har nordnorges beste 3. divisjonslag. Hele seks ganger måtte Alta-keeperen gå den tunge vegen inn i eget nett for å hente ballen, og det etter at vertene hadde levert spill som tatt ut av lærerboka. Bare en gang klarte finnmarkinene å score.

Alta har tydeligvis lagt seg på en linje og spille hard og tøff fotball, noe som skulle få hjemmelaget ut av balansen. Men det skulle vise seg å bli ris til sin egen bak. Dommer Jens Petter Jensen fra Silsand ble fort observant på dette, og da vel halvtimen var gått kom det røde kortet fram. Knut Ek fikk marsordre etter å ha sparket ned Torfinn Ingebrigtsen, og måtte dermed forlate banen.

Dette harde og tildels stygge spillet lot seg på ingen måte bite på TIL-guttene. Med fin beherskelse brukte de sin styrke - å spille ut sine motstandere. Stor bevegelse og teknisk lett fotball med en rekke glitrende detaljer, spilte de Alta ut etter alle kunstens regler.

For se bare her:   1-0. Sju minutter er spilt. Einar Zimmermann gjør et herlig forarbeid på venstre siden. Sendte ballen inn i feltet hvor Torfinn Ingebrigtsen brente løs på direkten.   2-0. Halvtimen er spilt. Trekantspill på venstresiden i Alta-forsvaret mellom Arve Antonsen, Trond Gunnar Nilsen og Eivind Andreassen endte med at Trond Gunnar ble felt. Straffen satte Trond Steinar Albertsen i mål.   3-0. 41 minutter er spilt. Eivind Andreassen legger ballen inn på hodet til Trond Gunnar Nilsen som header ned på foten til Arve Antonsen og han setter ballen i mål.

4-0. Vi har så vidt kommet oss på plass. Trond Gunnar Nilsen lager sitt første mål, også det etter glitrende spill.   5-0. Trond Gunnar nok en gang. Men Einar Zimmerman skal ha æren. Han dribler seg fri, men blir felt inne i straffefeltet. Dommeren lar dette helt korrekt gå videre, ettersom Trond Gunnar får ballen, og smeller den i mål.   5-1.  Tafatt spill mellom Roald Jan Pedersen og Einar Zimmermann ender med at Gunnar Bang setter ballen i mål.   6-1. Seks minutter før full tid. Trond Gunnar Nilsen setter punktum for forestillingen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 06.01.2004