3.div.avd.F 1980: Mosjøen IL - Tromsø IL

Tromsø ILs spillere og ledere jublet høyt da dommeren blåste av kampen mellom Mosjøen IL og Tromsø IL. 1-0 vant gjestene fra Tromsø, og de hadde avgjort grunn til å være fornøyd. Det var nemlig hjemmelaget som i største delen av kampen hadde initiativet, og scoringen som kom før halvtid, kom som en kraftig kalddusj for publikum og spillere.

Trond Gunnar Nilsen ble matchvinner, da han rolig plasserte innlegget fra venstresiden utenfor Mosjøen-keeperens rekkevidde. Scoringen var grei nok den, men skylden for scoringen må nok tilskrives dårlig konsentrasjon i Mosjøen-forsvaret.

Mosjøen hadde en rekke klare og gode måltilbud, som med litt flaks hadde resultert i scoringer, men i denne kampen ville ingenting lykkes i avslutningen. TILs forsvar spilte meget godt, aller bakerst sto keeper Roald Jan Pedersen som en levende vegg. To ganger smalt ballen i treverket, og to ganger var Mosjøen-spillere alene med Pedersen, men uten at det ble tellende resultat.

Kampen ble vel heller aldri god, men underholdene og spennende var det hele tiden. TIL spiller enkel og grei fotball, og i denne kampen skulle den nødvendige flaksen være på deres side. I sluttminuttene var der reneste kanonade mot TIL-målet, men innenfor streken ville ikke ballen.   

God dommer var Jens Johansen fra Stålkameratene.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 04.01.2004

Del dette: