3.div.avd.F 1980: Lyngen IL - Tromsø IL

At det til syvende og sist ble poengdeling i denne prestisjepregede kampen på Polleidet, er vel egentlig ikke så mye å si på. Til tross for de forsikringene man hadde fått på forhånd, om at dette bare var en "vanlig seriekamp" , var det ikke vanskelig å oppdage de typiske tegn som preget et prestisjeoppgjør. Mye fram og tilbake, tendenser til oppjaget tempo, og en rekke taklinger på grensen av det lovlige. Situasjoner var det imidlertid en god del av, kampen bød på god underholdning.

Begge lag gikk forsiktig ut i første omgang, etter syv åtte minutters spill overtok TIL mye av initiativet, og hadde kampens første store sjanse etter åtte minutter. TIL fikk et direkte frispark like utenfor 16-meteren, og Eivind Andreassen skjøt et skudd som smalt i treverket. Bare et par minutter etter oppstod det en ny stor TIL-sjanse, men skuddet var for løst.

Lyngen gikk imidlertid ikke med på å la TIL beholde føringen særlig lenge. Kampen jevnet seg ut igjen, og Lyngen hadde et par meget pene gjennomløpninger, som med litt flaks kunne ha gitt uttellinger. Andre omgang ble mer TILs, selv om Lyngen aldri lot seg helt dominere av gjestene. Etter åtte minutter var det duket for den første scoringen i kampen. TIL fikk tildelt frispark like utenfor 16-meteren. Einar Zimmermann skrudde ballen direkte i mål.

Nå hardnet kampen en del til, og ulovlighetene tok seg opp i antall og omfang. Dommeren hadde til sine tider virkelig problem. TIL slappet merkbart av det siste kvarteret, og lot Lyngen komme lenger opp på banen. Og tre minutter før slutt, fikk Lyngen tildelt et av kampens mange frispark, også dette rett utenfor 16-meteren. Det første skuddet gikk rett i TIL-muren, men returen greide Torbjørn Larsen å krangle i mål.  

Banens beste spiller var Tore Nilsen, (nok en gang).   Dommer Tore Linbøl fra Harstad IL mistet tidlig grepet på kampen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 03.01.2004

Del dette: