3.div.avd.F 1980: Kirkenes IF - Tromsø IL

Selv om det gjenstår fem serierunder av 3. divisjonen, kan man vel nærmest gratulere Tromsø IL med seriegullet. Hele fem poengs forsprang til TILs nærmeste konkurent - Lyngen - som tapte 0-2 for Stålkameratene. Mens TIL spilte overbevisende og slo Kirkenes med hele 4-0.

"Jeg anser det hele som avgjort", sier Peter Drecker, TILs hovedtrener. "Vi spilte en heller svak første omgang, men heldigvis er vi kommet ut av "1-0 gata". Det beviste vi med en glitrende 2. omgang".

Kirkenes var på det nærmeste sjanseløse i matchen. Laget fikk seg en skikkelig kalddusj da bare minuttet var spilt. TIL gikk opp i ledelsen da Arne Andreassen sendte en skreddersydd pasning til Trond Steinar Albertsen, som ikke hadde noe annet å gjøre enn å sette ballen sikkert i mål. Eivind Andreassens scoring like før sidebytte var ei perle, frispark like utenfor 16-meteren, ballen satt klistret i nettmaskene uten en sjanse for keeper.  Som sagt var første omgang kjedelig og svak sett med TIL-øyne.

Men andre omgang leverte TIL spill av virkelig klasse. Ballen gikk hurtig og fint spillerne seg imellom, og man fikk en rekke farlige målsjanser. Det skulle da også bli hele fire scoringer, noe som er en solid økning i TILs målscore sett i relasjon til de tre siste kampene. TILs tredje mål var en forsvarstabbe hos KIF, et forsøk på tilbakespill ble snappet opp av Sigurd Dale, som fra 18 meters hold lobbet ballen i mål. Peppen forsvant totalt hos KIF, og TIL fikk spille som de ville. Trond Steinar Albertsen sørget for sin andre og TILs fjerde scoring. En retur fra keeper ble satt sikkert i mål.

Fortsetter laget med dette spillet i kampene framover, er det vel få lag som kan frata TIL-guttene et sikkert seriegull og allnorsk 2. divisjon i 1981.   Svein Arne Olsen var TILs beste spiller.

Vår gamle kjenning Jens Petter Jensen, var kampens dommer, og han kom som vanlig godt fra denne oppgaven.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 06.01.2004