3.div.avd.F 1980: Grand Bodø - Tromsø IL

Denne gang kom Eivind Andreassen på scoringslista, da TIL slo Grand 2-0 på Aspmyra i Bodø. Tromsø IL vil helt sikkert bli et av topplagene i vår nordnorske  tredjedivisjon. Nå ble dette oppgjøret aldri noe stor match rent spillemessig, og det var lite å glede seg over denne kalde søndagskvelden.

Når TIL vant en fortjent seier skyldes det to praktfulle scoringer. Den første av Einar Zimmermann og den andre av ung-gutten Eivind Andreassen . I tillegg viste gjestene det lille man fikk se av spill ute på banen, samt at laget har en del personligheter som kom til å sette preg på dette oppgjøret. Grand derimot mangler system og stil over sitt spill, og er i tillegg altfor ujevnt besatt.

De man vil huske fra dette oppgjøret er de to scoringene som TIL klarte å lage i løpet av de første 45 minuttene. Einar Zimmermann åpnet scoringene da han fra 30 meters hold smelte til med et praktskudd, hvor ballen gikk inn tett under tverrliggeren. TILs seiersmål kom fem minutter før pause, etter en flott forsering av Trond Steinar Albertsen på høyresida. Han driblet seg inn langs Grands 16-meter og sendte ballen ut til Eivind Andreassen som smelte til på direkten, og ballen føk inn ved stolperoten.

TIL var uten tvil et mer teknisk og bedre skolert lag enn Grand. De var hurtigere på ballen enn sine motstandere, og til sine tider viste laget fine kombinasjoner og god bevegelighet, men hvor avslutningene ikke sto i stil med spillet ute på banen. Einar Zimmermann som med sitt teknikk, overblikk og pasningsspill, ble en av kampens domierende spillere. Også de to angriperne Trond Gunnar Nilsen og Arve Antonsen viste mye godt spill. På midtbanen gjorde Hans Tore-Bjerkaas en god jobb.  

  Hans Fagge fra Falken var en god dommer.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 02.01.2004

Del dette: