3.div.avd.F 1980: Brønnøysund IL - Tromsø IL

Serieleder Tromsø IL bør faktisk være mest fornøyd med at de fikk med seg det ene poenget i seriekampen mot Brønnøysund. Selv om de første 45 minuttene var jevnspilt, med mye stillingskrig på midtfeltet og med få virkelige målsjanser, så skulle hjemmelaget rive til seg et ganske markert overtak i den avsluttende runden. I løpet av de første 15 minuttene av andre omgang spilte hjemmelaget til seg en rekke gode og farlige målsjanser. Men udyktighet og dessuten en god Roald Jan Pedersen i TIL-målet gjorde sitt til at kampen ble målløs.

Selv om det aldri spillemessig ble noen stor kamp, så ble det stor underholdning for publikum. Begge lags spillere kjempet som løver, og det ble spilt til dels hardt. Det førte til at hjemmelaget fikk utvist sin midtstopper, Brynjar Einvik, i slutten av kampen.

Som sagt ble første omgang jevnspilt, hvor egentlig 0-0 var et rettferdig pauseresultat. Men helt fra start av andre omgang hadde hjemmelaget bestemt seg for å ta begge poengene fra serielederen. I løpet av det første kvarteret talte vi tre opplagte målsjanser som burde gitt tellende resultat. TILs største sjanse - og det var det bare en av - kom som en kontring på hjemmelagets konstante press i andre omgangs åpningsminutter. På et overlegg fra høyre siden inne i Brønnøysunds forsvarsfelt, klarte ikke noen av TIL-angriperne å få ballen i mål, etter det klyngespillet som plutselig oppsto.

Etter det harde åpningspresset mot TIL i andre omgang jevnet kampen seg imidlertid ut inntil hjemmelaget tok føringen i sluttminuttene, men uten at de klarte å score mål. Dermed fikk TIL med seg det ene poenget, og de bør de være glad for.   TILs beste spillere var Roald Jan Pedersen og Tore Nilsen.

Dommer var Torgeir Kristensen fra Junkeren, dømte godt, men mistet grepet på kampen de siste ti minuttene.

Oppdatert: 02.01.2004