Cup NM 3.runde 1979: Tromsø IL - Mjølner

Vi kan konstatere et nytt TIL-tap, denne gangen i NM-cupen. Dermed er Tromsø-laget ett steg kortere sammenlignet med fjorårets fjerde-rundekamp. TIL kom imidlertid best igang, og hadde et markert overtak det første kvarteret. I denne perioden kunne vi notere en rekke farlige sjanser foran Mjølner-buret, men uten at ballen fant vegen til nett-maskene.

TIL hadde i dette cup-oppgjøret en debutant i sine rekker, Trond Gunnar Nilsen var mannen som skulle sørge for omgangens eneste mål. Klokken viser 36 minutter. Meget rutinert får unge Nilsen gå ned på høyresiden, han dribler av to mann på en elegant og frekk måte, og skuddet fra syv meter har Elling Berntsen ingen muligheter på.

Etter sidebyttet var det tydelig at Mjølner ville være med på notene. De kom mer med i spillet, og det hele jevnet seg mer ut. TIL hadde dette til tross, likevel de farligste sjansene, men klarte ikke å omsette disse i mål. I stedet skulle Mjølner i det 57. minutt kontre og dermed står det 1-1. Åtte minutter før full tid kommer avgjørelsen, Willy Haugli er ikke før blitt varm i trøya etter innbytte, før han avgjør det hele.

TIL fikk både Einar Zimmermann og Eilif Pettersen skadet. På hjemmelaget må debutanten og målscoreren Trond Gunnar Nilsen trekkes fram. Det samme må sies om veteranen Sigurd Dale. Alt i alt var det en underholdende kamp, hvor farten hele tiden var på topp.

Dommer var Jens Petter Jensen fra Silsand var ikke helt patent.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 28.12.2003