2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Strindheim

Dramatikk, dårlig spill, kjeftbruk, forunderlige dommeravgjørelser, og pengdeling, dette er i korte trekk hva seriekampen mellom TIL og Strindheim på Alfheim gresset skulle komme til å innholde. Og det var dommertrioen med Ragnar Hagen som "sjef" ,godt backet opp av Magne Fredriksen og Halvard Olsen på hver sin linje, som kom i sentrum av det meste som skjedde ute på banen. To ganger annulerte Hagen sammen med sine linjemenn scoringer til gjestene.

Første gang skjedde det i det 41. minutt av kampen, Arne Nordang sendte i veg et håpløst tilbakespill som Strindheims Arve Aspås snappet opp, går til dødlinja og legger inn en skreddersydd pasning til Tore Lindseth som scorer. Men dommeren annulerer helt uforståelig for offside. Da dette gjentar seg i startfasen av andre omgang, denne gangen korrekt, var det ikke rart at Strindheim-ledere og spillere holdt på å sprekke i raseri.

Det er vel ingen ting å si på poengdeling, men TIL burde så absolutt ha avgjordt kampen i sin favør de første 45 minuttene. Om de ikke spilte direkte godt, hadde de i alle fall tre opplagte målsjanser som de burde ha scoret på.

I andre omgang kom gjestene mer med i spillet. De fikk større spillerom på midtfeltet. Etter den før omtalte annuleringen ga lagene opp, på grunn av dommerens mange svært så merkelige avgjørelser. Dette virket inn på spillehumøret, og dermed også inn på konsentrasjon på begge lags spillere.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 30.12.2003

Del dette: