2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Stjørdals Blink

Gjennom seier over Stjørdals Blink har TIL spilt seg a` poeng med sine nærmeste tabellnaboer, og med det bør man så langt ha grunn til å erklære seg fornøyd. Med hensyn til eventuelt fornyet kontrakt i avdelingen, ser imidlertid ikke bildet like lyst ut, dette ettersom Mo IL ved å slå Frigg rykket fra, og således kan puste noe lettere foran fortsettelsen.

Men TIL gjør i alle fall sin del av oppgaven. I løpet av de siste seks serierundene har Tromsø-laget tatt åtte poeng, og har gjennom det gjordt seg berettig til hederlig omtale. Nå må imidlertid en meget vanskelig Valhall ta sin del av skylden for at TILs forsøk på å spille god fotball ikke alltid falt like heldig ut. Trønderne kom på hælene allerede fra avspark, og TIL var hele første omgang preget av fin fightervilje, og evnen til å vinne nærduellene.

Nå lå det mer og bedre oppbyggende angrepsspill bak TILs måltilbud, og vi noterer store sjanser til Einar Zimmermann og Terje Nikolaysen.  Men mål ble det ikke før omgangen var nær ved å ebbe ut. Arve Antonsen slår inn foran mål, der Terje Nikolaysen kaster seg fram og header mot mål. Keeper halvklarerer, og Johnny Albertsen er påpasselig frampå og setter ballen i mål fra kloss hold.

Etter åtte minutters spill av andre omgang legger Einar Zimmermann ei fin pasning foran mål, en alltid like pågående Terje Nikolaysen får den lengste foten på ballen, og gir dermed TIL 2-0. På ingen måte ufortjent med bakgrunn av det markerte overtak fra første omgang. TIL fortsatte bra frem til det første kvarteret var unnagjort, men så fant Blink grunn til å reagere. De overtok midtbanen og presset TIL sterkt. Sjansene endte ofte med håpløse skudd, og det måtte en gedigen forsvarstabbe til for å overliste Roald Jan Pedersen.

Arne Andreassen som fram til da hadde spilt en gjennomført solid kamp, velger å ta sjansen å drible to mann, men som nest siste skanse bør man ikke tillate seg slikt. "Pøsen" taper ballen, og Karsten Bremset spaserer seg fram 5-10 meter, før han smeller ballen kontant i mål.

TILs manskap skal ha honnør for sin innsats, på den tunge banen slet alle som en godt, men det skal ikke stikkes under en stol at enkelte nok ikke hadde den store dagen. Roald Jan Pedersen er fortsatt solid. Forsvaret foran ham preges av ro, men ved enkelte anledninger i for store porsjoner. På midtbanen ble det arbeidet godt, mens løperekka denne gang må få honør for sin villighet. Såvel Arve Antonsen og Einar Zimmermann arbeidet godt på defensiven når det røynet på som verst. Terje Nikolaysen sliter for hver eneste ball, men fikk ikke altfor mye å arbeide med.

Oppdatert: 31.12.2003