2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Steinkjer

Steinkjer var best, men TIL burde ha vunnet !. Denne selvmotsigende karateristikk står vi på etter en underholdende kamp på Valhall. Der en rekke store sjanser og periodevis bra spill fra begge kanter, endte med at et skuffende publikum småhutrende kunne konstatere at TIL er på rask veg ned i den nordnorske  "hovedserien"  igjen. Etter 27 minutts spill hadde TIL begge poengene inne, da Terje Nikolaysen headet ballen i mål etter en videreheading bakover, fra et langt innkast.

Etter 27 minutters spill av andre omgang overtok Steinkjer hele poengpotten, da en umarkert Steinkjer-spiss fikk en drømmepasning fra TILs Gunnar Wilhelmsen, og gjorde Roald Jan Pedersen sjanseløs. To minutter tidligere utlignet Steinkjer etter corner.

At TIL burde ha vunnet, begrunner vi med at Terje Nikolaysen unnlot å score på to opplagte målsjanser. At Steinkjer likevel vant fortjent, baserer vi på det faktum at de i store perioder hadde overtak på midtbanen - og produserte mer framover på banen enn hjemmelaget. Steinkjer tok med dette sin første seier på ett år, og jublen sto høyt i taket da dommeren godkjente seiersmålet til tross for linjemannen hadde markert for offside. Avgjørelsen var korrekt - og dermed var slaget tapt.

I angrepet viste Torfinn Ingebrigtsen seg nok en gang som et urumoment dagens TIL-lag vel egentlig ikke har råd å være for uten. Terje Nikolaysen er etter vårt skjønn nøkkelspilleren i dagens TIL-lag. Ellers hadde Trond Steinar Albertsen, Sigurd Dale, Einar Zimmermann og Einar Kaasen alle sine gode perioder.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 27.12.2003

Del dette: