2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Nessegutten

Heller ikke denne helgen skulle det lykkes for Tromsø IL å få allnorske seriepoeng. I søndagens seriekamp hjemme på Valhall-gresset, mot Nessegutten måtte TIL-guttene forlate banen med et 0-1 tap. En seier til Nessegutten som nok må sies å være fullt fortjent. For selv om TILs angriper Johnny Albertsen bare vel to minutter før full tid hadde sjansen til å gi sine lagkamerater ett poeng. Da han ble stående alene med Nesseguttens gode keeper Anders Eggen, men klarte helt utrolig å sette ballen i Eggens faste klype.

Kampen ble aldri noen stor forestilling. Til det var en noe kraftig og ubergnelig vind på langs av banen, svært så sjenerende for begge lag. TIL forsøkte å spille fotball, og i perioder kom den forsterkede midtbanen med Eilif Pettersen og Tore Nilsen i spissen svært godt med i spillet. Men alt for ofte var TIL-angriperen Johnny Albertsen for ukonsentrert, og gikk en rekke ganger i offsideposisjon på fremspillene fra TILs midtbane.

TILs forsvar klarte heller ikke å få riktig kontroll på Nesseguttens ofte lempinger i hjemmelagets forsvarsone. Dette spilte de besvist på gjennom hele kampen, og det skapte problemer for TIL, ettersom midtbanen ofte var svært offensiv på grunn av at de hadde mye av banespillet. Dermed ble de ofte overspilt, og TIL-forsvaret ble alene med Nesseguttens angripere. Men Svein Arne Olsen i TIL-forsvaret spilte en solid kamp, og klarte i de fleste anledningene å temme gjestenes angripere.

Da scoringen kom var det sju minutter igjen av første omgang, Nessegutten ble tildelt corner fra høyre. I den kraftige medvinden fikk ballen en nokså stor fart og hard skru. Og etter mye frem og tilbake kunne gjestene sette ballen i nettet.

I andre omgang var det TIL som fikk hjelp av medvinden, men heller ikke i denne omgangen klarte de å score. Best hos TIL denne gangen var Svein Arne Olsen som ryddet opp i stor stil i TIL-forsvaret. Bare så synd at hans avleveringer var så upresise.