2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Mjølner

Dersom fru Fortuna noen ganger har vært i Ishavsbyen, er det ganske sikkert at hun glemte at - eller unnlot - å stikke innom TILs A-lagsstall. For maken til uflaks som TIL i sin beste periode i annen omgang hadde, ser man vel egentlig bare hos TIL. Og til de som vil hevde at det skyldes udyktighet til ikke å få mål på slike sjanser som TIL hadde, må det være lov til å være uenige. TIL har byttet ut treneren Arne Johnsen, og han er erstattet med Hugo Anthonsen og Edmund Kristoffersen, vi ventet med spenning om dette hjelper.

Kampen startet opp med dramatikk fra første sekund, og det skulle bare gå 58 sekunder før første ballen lå bak Roald Jan Pedersen i TIL-målet. Den enorme satsingen fra begge lag ga kampen stor fart og stor innsats i taklingene.  Arve Antonsen ble spilt fri på høyre siden, og med sin overlegne hurtighet kranglet han seg fri, og fikk lagt et løst innlegg foran mål. Trond Gunnar Nilsen var der han skulle være, og styrte innlegget i mål. Dermed sto det 1-1.

Så blir Mjølner tildelt corner fra høyre. Corneren slår keeper rett i beina til Mjølners kaptein Nils Olav Markussen, som smeller til fra kort hold, dermed sto det 2-1 til Mjølner. Men TIL ga ikke opp, laget klarte å rive til seg initiativet med godt og hutig spill. Flere ganger dro Arve Antonsen seg fri fra sin oppasser, men avslutningene manglet.

Åpnigsminuttene av andre omgang så ut til å bli en kopi av kampen mot f.eks. Molde.  Mjølner kjørte opp med et voldsomt tempo, og det så ut som om TIl skulle bli kjørt av lasset, det skulle imidlertid vise seg at det var TIL som skulle overta spillet, og i den halvtimen som fulgte fikk Tromsø-publikumet se virkelig fin og oppfinnsom fotball. Men de fikk også se et TIL-lag som ikke klarte å putte ballen i mål, tross tre kjempesjanser.

Så slapper TIL av og Mjølner lar seg ikke be to ganger, og det må vel ved den siste scoringen være lov å ta Arne Andreassen litt i nakkeskinnet, for det var helt utilgivelig å slippe Mjølner-spilleren forbi seg.

Dommeren Torbjørn Aas fra Brage hadde nok regnet med en cup-preget forestilling, og la an på å stykke opp det harde spillet helt fra begynnelsen av. Han kunne nok kuttet ned på blåsingen, men var ellers bra.

Oppdatert: 29.12.2003