2.div.avd.B 1979: Tromsø IL - Frigg

Tromsø IL er solid plantet tilbake i den nordnorske 3. divisjonsfloraen, og klubbens primære målsetting er å gjør oppholdet her blir så kort som overhodet mulig. Oppgjøret mot Frigg ble på ingen måte noen oppfølging av høsten til nå gode poengjakt, og spillemessig ble kampen den svakeste fra TIL-hold på hjemmebanen denne sesongen. Nå var man kampen sett under ett på høyde med sine gjester, som hadde store vanskelighetr med å trenge gjennom på TILs flanker.

Lagets toppscorer Willy Olsen ble tatt vel vare på av Sigurd Dale, som tross sin lårskade leverte en gjennomført god kamp. Men om Olsen ble gjordt til statist, viste Johan Vetlesen sitt talent med sine to scoringer. Tromsø IL satte med dette et kraftig punktum, etter det komma som fram til denne serierunden, var satt bak deres sjanse til å overleve divisjonen.

I hovedsak var det angrepsspillerne som sviktet, og stå karakter får kun Trond Steinar Albertsen, som for anledningen var kjørt fram som høyre ving. Det hele ble for puslete og alle framspill til Terje Nikolaysen ble for tilfeldig. TIL produserte bare en halvsjanse på hele kampen.

Mens TIL ser fram til avslutningskampen neste helg, arbeides det innen klubbadministrasjonen med å skaffe ny trener. Duoen Hugo Anthonsen og Edmund Kristoffersen som tok over etter at Arne Johnsen ble sparket, har gjordt det klart at deres angasjement ble kortvarig. Og et aktuelt navn for TIL er deres tidligere spiller Dagfinn Rognmo. Der er imidlertid klart at Johnny Albertsen spiller i Lyn neste sesong.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 01.01.2004

Del dette: