2.div.avd.B 1979: Strindheim - Tromsø IL

Tromsø IL måtte gjøre vendereis fra sin første seriekamp i Trondheim uten poeng. Søndagens 2. divisjonsoppgjør mot Strindheim på Lerkendal Stadion endte nemlig med 3-1 seier til hjemmelaget, etter ledelse 2-1 ved pause. For TILs vedkommende måtte tapet føles bittert. Laget var nemlig fullt på høyde med sine motstander, og vel så det i banespill. Men makte bare og score en gang.

Strindheim tok ledelsen 24 minutter ut i første omgang, da midtspissen Arve Aspås dundret inn på en hel volley direkte i nett-taket. Opptakten før scoringen var nemlig et solid TIL-overtak, med flere livsfarlige cornere fra Arne Andreassen, som nær hadde gitt uttelling. Tromsøs utligning kom et kvarter før pause da Terje Nikolaysen frekt utnyttet sommel av en Strindheim-forsvarer, og lett satte ballen i mål.

Flere TIL-scoringer lå i lufta, men til tross for fin bevegelighet og bra pasningsspill kom laget skjelden skikkelig på skuddhold. I stedet var det Strindheim som tok ledelsen, da midtstopper Gunnar Norum dundret en retur fra keeper i mål. Etter pause kom Torfinn Ingebrigtsen inn, det så lenge ut til å gi mer fart i TIL-angrepet. Bare tre minutter ut i omgangen fikk Terje Nikolaysen virkelig klem på et skudd, men ypperlig redning av Strindheim-keeper avverget scoring.  Likevel var det hjemmelaget som klarte å score, da Arve Aspås var alene med keeper.

Tross godt spill ute på banen ser altså Tromsø-scoringene ut til å la vente på seg. Til tider virker angrepet noncharlant, og man fikk heller ikke den støtten bakfra som man burde ha hatt. Likevel var Terje Nikolaysen hyperfarlig ved flere anledninger, og fikk delvis følge av Arve Antonsen før pause. I forsvaret var Arne Andreassen meget god på sin midtstopperplass. Han fikk godt følge av Arne Nordang og Svein Arne Olsen.  Roald Jan Pedersen kan neppe lastes for noen av scoringene.

Kampens dommer Trygve Storjord fra Steinkjer klarte oppgaven sin bra, men hadde dårlig hjelp av den ene linjemannen.

Oppdatert: 26.12.2003