2.div.avd.B 1979: Stjørdals Blink - Tromsø IL

TILs kamp mot Stjørdals Blink på Stjørdal vil ikke ble husket først og fremst fordi TIL tapte 0-1. Det som derimot at det vil gå en stund før kampen går i glemmeboka, er dommer Viglund Rimolsrønningens annulering av Terje Nicolaisens mål bare et minutt før pause. Johnny Albertsen kom seg fint fri på venstre siden. Gikk til dødlinja og la tilbake til Terje Nikolaysen, som kom i stor fart og dundret ballen i mål. Naturlig nok til stor glede i TIL-leiren. Mindre var da heller ikke overraskelsen da dommeren annulerte målet for offside.

Ti minutter tidligere brente TIL-kaptein Arne Andreassen et straffespark, keeper lå nede i hjørnet og ventet på ballen, her skulle nok dommeren latt Andreassen fått en ny sjanse, da Blink-keeper rørte seg før skuddet gikk. TIL hadde med andre ord to store sjanser i første omgang. Likevel vil vi påstå at hjemmelagets ledelse var fullt fortjent. Stjørdals/Blink vartet opp med meget god fotball denne runden.

Etter pause ble markeringen langt bedre og samtidig som man presset høyere opp på banen. Det førte til at TIL faktisk tok over det meste av spillet, uten at det ble de helt store sjansene ut av det. Terje Nikolaysen var stadig vekk meget aktiv i løperekka, men til tross for sin pågåenhet oppnådde han ikke å komme i scoringsposisjon.

Johnny Albertsen ville hele tiden noe og skapte også en del sjanser. Keeper Roald Jan Pedersen gjorde heller ingen store feil og spilte godt. Han skal heller ikke lastes for Blinks seiersmål etter tolv minutters spill, da Knut Sollihaug sendt i veg et skudd som traff en TIL-forsvarer og forandret retning.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 27.12.2003