2.div.avd.B 1979: Nessegutten - Tromsø IL

Tromsø IL satte seg grundig i respekt på Levanger-gresset, da laget sendte hjemmelaget Nessegutten i garderoben med 1-4 tap. Mange av de 600 tilskurene var nok kommet for å se trønderlaget valse rundt med bunnlaget, men i realiteten ble resultatet stikk motsatt. Det heltente TIL-laget kjempet om hver eneste ball. Guttene ville vinne, og det gjorde de også.

Alt i startminuttene tok gjestene initiativet. I kampens andre minutt var Arve Antonsen nær ved å score da han kjempet seg fri på høyre siden. Men det var altså etter ett knapt kvarter at Terje Nikolaysen klarte å sette ballen inn fra kloss hold, etter at Nesseguttens keeper ikke nådde et presist innlegg fra Arve Antonsen. TIL beholdt overtaket i bortimot  halvtimen, men så plutselig så det ut til at gjestelaget skulle falle helt sammen. Hjemmelaget valset opp med det ene angrepet etter det andre, og fortjent var det da utligningen omsider kom.

Tradisjonen tilsa at Nessegutten skulle ta føringen etter sidebytte, men TIL-guttene hadde tydeligvis bestemt seg for en annen modell. De gjennopptok tråden fra første omgang, avviste alle Nesseguttens angrep, og satte så inn nådestøtet etter 18-19 minutters spill. Og det skjedde slik:   Terje Nikolaysen fikk en presis pasning ved midtsirkelen. Han slår en lekker ball til høyre som Arve Antonsen starter på, til tross for en hard duell med en av backene klarer Antonsen å komme forbi både denne og den utrusende keeperen, en pen prestasjon.

Arne Nordang går i angrep og smeller til fra 25 meteres hold. Ballen tar kurs rett mot motsatt vinkel, treffer treverket helt oppe i krysset, smeller deretter ned i bakken, tilstrekkelig innefor til at dommeren og linjemannen etter komferanse kan godkjenne dette som mål. Selv om kampen i realiteten er avgjort samler vertene seg og ruller opp flere gode angrep, men Roald Jan Pedersen er i det umulige hjørne og leverte flere kjemperedninger.

I sluttminuttene økte så Terje Nikolaysen til 4-1 på straffespark, og TILs første serie-seier siden 24. mai er et faktum. Tromsø-guttene var tydelig bestemt å vinne denne kampen. Tette markeringer og topp innsats om hver ball var melodien, og dette var en virkelig god resept. Selv om dette var en laginnsats, må det nevnes at enkelte spillere stakk seg meget fordelaktig ut. Keeperen er nevnt. Foran seg hadde an Arne Andreassen som eneren, og foran en noe anonym midtbane jobbet Arve Antonsen og Terje Nikolaysen utrettelig.