2.div.avd.B 1979: Mjølner - Tromsø IL

Så skulle Mjølner likevel klar å frarive Tromsø IL begge poengene på hjemmebane. Etter at TIL hadde tatt ledelsen nærmest før kampen var startet, virket det som om lufta gikk ut av TIL-guttene, i stedenfor at det skulle vært omvendt. Det var Mjølner som kom sterkest, og fikk overtaket på midtbanen i resten av kampen - vel å merke med få unntak.

Før tre minutter var unnagjort kunne TIL gå opp i ledelsen 1-0. TIL ble tildelt frispark fra venstre, Gunnar Wilhelmsen og Einar Zimmermann gikk ut for å ta dette. Sistnevnte fikk ballen og sendte den inn i feltet, og via et hode havnet den hos Johnny Albertsen. Fra skrå vinkel satte han foten til, og dermed var TIL i ledelsen.

Begge Mjølners mål kom etter endel klabb og babb. 1-1 sørget Knut Erlid for, mens ledermålet ble satt inn av Kjell Larsen. Men TIL hadde også sine sjanser, som da Trond Steinar Albertsen kom seg ned til dødlinja, fikk lagt ballen inn, men en Terje Nikolaysen i ubalanse sendte skuddet i tverrliggeren. På TIL-laget var det bare Gunnar Wilhelmsen, Johnny Albertsen og keeper Roald Jan Pedersen som spilte over pari. De øvrige hadde en såkalt svart dag. Det virket som om de ikke gjorde noe forsøk på å spille fotball.   

Dommer Ragnar Hagen fra Junkeren hadde ikke sin beste dag, men fikk da også liten støtte av sine linjemenn.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 26.12.2003

Del dette: