2.div.avd.B 1979: Lyn - Tromsø IL

Lederlaget Lyn fikk som ventet revansj fra nederlaget i Tromsø, da de to lagene møttes på Ullevåll. 2. divisjonens toppscorer Rune Solvåg, lagde kampens to eneste mål i første omgang. De store forskjellen mellom de to lagene på tabellen viste seg aldri i spillemessig henseende, på landskamparenaen. Lyn vant på sin bedre første omgang, men etter sidebytte var gjestene så absolutt med på notene. Mange fryktet et like stort nedelag som sist TIL gjestet Oslo (mot Frigg), men det var et langt sterkere TIL-lag  publikum opplevde denne gang.

Som så mange ganger tidligere i år var det den hyperfarlige angriperen Rune Solvåg som var den største forskjellen på de to lagene. På den første scoringen utnyttet han ubeslutsomhet i TIL-forsvaret etter corner. Og den andre kom på et hardt idømt straffespark.

Lyn hadde initiativet før pause og ledet fortjent. I andre omgang kom TIL meget sterkere tilbake, og var fullt på høyde med Lyn. Tromsøværingene hadde flere gode tilløp, men den avgjørende sjanseskapende pasningen kom aldri. Mye hadde nok å si at Terje Nikolaysen forlot banen skadet i første omgang, men erstatteren Johnny Albertsen beviste at han burde vært med fra start av.

TIL la seg ikke et øyeblikk i forsvar. Kaptein Arne Andreassen var nok en gang forsvarets beste, men uten å dominere. På midtfeltet var Einar Zimmermann den store organisatoren, mens vi lengst fremme noterte pluss for den lille Arve Antonsen.  

Dommeren var Gunnar Larsen, Rapid, middels innsats.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 30.12.2003

Del dette: