2.div.avd.B 1979: Frigg - Tromsø IL

Årets lyseste døgn ble det mørkeste på mange år for Tromsø ILs  2. divisjonslag. Bortekampen mot Frigg ble et sant mareritt, og hjemmelaget lagde seks mål i løpet av annen omgang, uten at TIL klarte å kvittere. Etter en meget god innsats i første omgang, klappet tromsøværingene sammen som den berømte kortstokken etter hvilen, og svært lite stemte for gjestene.

Tromsø IL kunne fått den best tenkte åpning av kampen. Allerede i åpningsminuttet headet Einar Zimmermann over for åpent mål. Utover i omgangen bølget spillet frem og tilbake uten at noen av lagene klarte å avgjøre initiativet i angrepsmessig henseende. Frigg hadde en kjempesjanse etter 17 minutter, men Arne Andreassen dukket opp som den reddende engel på streken hos TIL.

På den andre siden registrerte vi en farlig TIL-sjanse to minutter før sidebytte, men Johnny Albertsen headet til side for mål. Hadde TIL vært med på notene de første 45 minuttene, kom de ut av takten til gangs i annen omgang. Ingen ting stemte for laget, og Frigg klarte utrolig nok å score fire ganger i løpet av en eleve minutters periode.

TIL-kapteinen Arne Andreassen var en av de få som kom hederlig fra kampen. God var også Terje Nicolaisen, som imidlertid ble altfor alene fremme i angrepet til kunne bli direkte farlig. TIL hadde kun en farlig sjanse i annen omgang, og det var da Johnny Albertsen kom helt igjennom Frigg-forsvaret, men skjøt rett på keeper.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 27.12.2003

Del dette: