2.div.avd.B 1979: Aalesund FK - Tromsø IL

TIL-junioren Eivind Andreassen har all grunn til å være fornøyd med debuten på A-laget mot Aalesund FK. Den halve timen han spilte i back-rekka var han TILs beste i denne kampen. Debutanten var ikke bare med på å demme opp for Aalesunds gjennombruddsterke angripere. Han sørget også for uttellingen som sørget for at TIL fikk det ene poenget. Ett poeng som er sterkt medvirkende at TIL har et håp om å berge plassen i 2. divisjonen.

Oppgjøret i Ålesund ga preg på at begge lag hadde desperat behov for to poeng. Kampen startet i oppkavet tempo og det var svært lite som ble vist av godt spill. Første omgang var alt i alt en uinteresant forstilling der begge lag satset enormt, men fikk svært lite igjen. Unntaket er selvsagt Aalesunds scoring. Selv om det var Aalesund som fikk målet, var det TIL som hadde det spillemessige overtaket i omgangen.

Andre omgang ble langt bedre og langt mer dramatisk, den var bare tre minutter gammel før TILs utligning var et faktum. Terje Nikolaysen kranglet seg fram på høyresiden, spilte tilbake foran mål og fant Einar Zimmermann som scoret. Men gleden hadde ikke før lagt seg for TIL-spillerne, før kalddusjen kom. AAFK gikk rett opp fra avspark og scoret.

Så fikk TIL samlet seg, Aalesund ble presset over på defensiven, og kampen gikk inn i sin spillemessige beste fase. TIL-spillerne fikk vise at de var sine motstandere teknisk overlegen på den dårlige banen. Dette resulterte i flere farlige tilbud, det var derfor på ingen måte ufortjent da Eivind Andreassen etter en halv time fikk uttelling på et kjempeskudd fra 25 meter. Ballen gikk inn i krysset uten en sjanse for keeper.

Målet ga selvsagt TIL blod på tann, men seiersmålet uteble. Det var faktisk Aalesund som var nærmest scoring, og TIL kan takke Roald Jan Pedersen at så ikke skjedde. Poengdeling er alt i alt et rettferdig resultat, og begge lag har sjansen til å overleve i 2. divisjonen fortsatt, selv om denne stadig blir mindre. Men kan TIL finne tilbake til det laget presterte i perioder av 2. omgang, kan ingen lag føle seg trygg på Tromsø-laget.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 31.12.2003

Del dette: