Kvalikk1.div.2.kamp 1978: Fredrikstad FK - Tromsø IL

TIL-guttene forspilte sin siste sjanse for å sikre seg den siste ledige plassen i den norske hovedserien i fotball. I kvalifiseringskampen i Sarpsborg kunne hjemmelaget Fredrikstad sikre seg en 1-0 seier. Men TIL-guttene kunne med litt mer flaks ha sikret seg det ene poenget. For TIL var fullt på høyde med FFK  gjennom store deler av kampen, men nok en scoring tidlig i annen omgang var med på å sette en stopper for TILs planer og muligheter til å smykke seg med tittelen 1. divisjon.

TIL-guttene trenger på ingen måte henge med hodet, selv om det ble 1-0 tap. Når sant skal sies var tromsøguttene fullt på høyde med sine motstandere. Egentlig burde TIL ha vært i føringen etter første omgang, da Arve Antonsen headet en ball mot ett åpnet Fredrikstad-mål. Men en FFK back fikk satt en reddende og befriende fot på ballen.

Første omgang var svært god med mange sjanser til begge lag. FFK-angrepene var mer tilfeldig oppbygget enn TILs , men likevel kom de mer fri ute på flankene - noe som skapte sjanser. Men TILs gode offside-taktikk var med på å stoppe mange angrep. TILs angrep var denne gang bedre organisert, enn hva de var mot HamKam, og TIL-spissen Terje Nicolaysen hadde helt fra start fått innstilt godfoten mot mål.

Da andre omgang startet fikk Fredrikstad et solid overtak i spillet, og TIL-guttene virket trøtte og slitne. Det medførte da også at FFKs toppscorer Reidar Lund i det 24. minutt av andre omgang, kunne sette kampens eneste ball  bak TIL-keeper Roald Jan Pedersen. For øvrig en scoring som det luktet offside av. TIL roet ned spillet,  det medførte at TIL kom sterkere igjen på slutten av kampen, og spilte seg til en rekke sjanser, men ballen ville ikke i mål.   TILs beste spiller var Terje Nikolaysen.

Dommer var Rolf Nyhus, Nordstrand, - han var god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 25.12.2003