Kvalikk1.div.1.kamp 1978: Tromsø IL - HamKam

Tromsø Idrettslag blir i 2. divisjonen !      Men 0-3 på hjemmebane mot Hamarkameratene kom ikke som følge av stor underliggenhet som sifrene skulle tyde på. Allerede fra avspark fikk man se at TIl-guttene hadde bestemt seg for ikke gjør tabben fra møtet med Viking opp igjen. Det ble satset friskt i duellene, og TIL beholdt initiativet i kampen første 20 minutter.

De klare sjansene uteble imidlertid og første skuddet på mål noterte HamKams Arild Hagen seg for. Men fortsatt var det TIL som hadde føringen. Gjestene forsvar hadde likevel full kontroll over de spredte tilløp til sjanser som TILs spillemessige overtak førte med seg, og kontrastøtene virket mer urovekkende for publikum.

Så selv om hovedinntrykket etter første omgang var at TIL nok skulle kunne klare brasene, så avdekket disse 45 minuttene at HamKam ikke nølte med å bruke de sjansene de fikk. Og nettopp den egenskapen var det etter vårt skjønn som avgjorde kampen. Og tidlig i andre omgang klarte gjestene å endre kampens karakter. Alle tre målene kom fra posisjoner midt foran mål, og de tre som fikk bevise at i fotball, er ledigang roten til alt godt, var brødrene Jacobsen og Knut Hagen.

Banen er lett å skylde på når spillet ikke ble bedre enn tilfelle var på Valhall denne gangen, men vi tror neppe banene er bedre sørpå på denne årstiden. TILs beste var Arne Andreassen og Roald Jan Pedersen.

Dommer Torbjørn Aas, Brage, prikkfri første omgang, men inkonsekvent med frispark og gule kort i andre omgang.

Oppdatert: 25.12.2003