Cup NM 4.runde 1978: Viking - Tromsø IL

Et TIL-lag godt stykke under pari måtte se seg slått med 4-0 av et Viking-lag i framgang i NM-cupens fjerde runde i Stavanger. Viking laget to mål i hver sin omgang, og til tross for at TIL-guttene forsvarte seg godt, var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne.

Det var en kamp hvor Viking holdt skolemesterens rolle, mens TIL-guttene nærmest bare ventet på riset bak speilet. Ja, så stor var faktisk respekten hos serielederen i andre divisjon i nord, at de i løpet av hele kampen kun hadde 2-3 skudd mot Viking-målet. Den første Viking-scoringen kom etter bare seks minutters spill, da Finn Krogh med et nydelig langskudd fra vel 25 meters hold, overlistet den ellers god Roald Jan Pedersen i TIL-målet.

Også 2-0 kom det før et kvarter var gått, med andre ord i det 15. minutt, da Tonning Hammer satte ballen bak  Roald Jan fra bare en meters hold. Ved denne scoringen var TIL-spillerne uhyre passige. Det var tydelig å se at TIL-spillerne startet kampen med alt for stor respekt for sine motstandere. Den første halve timen - og kanskje det første kvarteret  - da de to Viking-scoringene kom, var det elevene som sto i skammekroken og betraktet sine foresatte.

Allerede etter ti minutters spill av andre omgang måtte Johnny Albertsen forlate banen, og bare to minutter senere var det Einar Zimmermanns tur å gå ut. Hans skade så atskillig verre ut. Innbytter Einar Kaasen var faktisk like ved å score i det 32. minutt av andre omgang. Men han headet like utenfor, og det var den eneste scorings-sjansen TIL hadde i dette oppgjøret.  I løpet av de to siste minuttene scoret Viking to ganger. Målscorere var Trygve Johannessen og Inge Valen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 24.12.2003