Cup NM 2.runde 1978: Tromsø IL - Mjølner

Cup-møtet mellom de to lagene i den nordnorske 2. divisjonstoppen ble knallhardt og prestisjepreget, og nå står det i så måte 1-1 mellom Tromsø Idrettslag og Mjølner. Hvilket av de de to lagene som er best sesongen under ett, får dermed utstå å avgjøre til seriekampen i Narvik. Men denne gangen var TIL best, derom hersker ingen tvil, sa Mjølner-trener Svein Willy Mikalsen.

TIL-trener Peter Drecker mente det var en taktisk seier, og det kan vi være eninge med han om. Utpreget punktmarkering over hele linja gjorde at Mjølner aldri slapp til. Og når det også ble kjempet om hver eneste ball, kan man si at TIL denne gangen, snudde det våpenet som i seriekampene disse to kompattantene imellom var Mjølners viktigste våpen, til sin fordel.

TIL tok initiativet fra første minutt av kampen. Og godt hjulpet av den kraftige medvinden gikk de til rene stormløp mot Mjølners mål. Og det var tydelig at en scoring hang i lufta. Og den ble bare hengene i knappe ti minutter. Det var Terje Nicolaisen som var frampå, og han fikk et bein på ballen i trengt posisjon. Etter dette kom imidlertid Mjølner mere med. Kampen jevnet seg ut, og mann mot mann duellene  dominerte. Her var det TIL som stadig trakk det lengste strået.

Allerede i første minutt av annen omgang, nettopp mens publikum belaget seg på at TILs forsvarskamp bar i gang i motvinden, kom et overlegg fra høyresiden, overlegget satte Terje Nikolaysen i stolpen, og returen satte Tore Nilsen behersket i mål. Og TIL behold initiativet helt til Terje Nikolaysen kunne på nytt sette ballen bak Mjølner-keeperen. I det hele tatt var denne kampen Terje Nikolaysens gjennombrudd i TIL-trøya. Ellers kom også Trond Steinar Albertsen godt fra det på midtbanen, også Johnny Albertsen ser ut til å være i godt slag.

Dommeren, Asbjørn Nordmark, Narvik/Nor, blåste mye og riktig, og tøylet en vanskelig kamp meget tilfredsstillende.

Oppdatert: 21.12.2003