Cup NM 1.runde 1978: Tromsø IL - Grand Bodø

For andre gang i årets sesong har Tromsø IL gått seirende ut av et oppgjør mot 2. divisjons-kollega Grand, I det første oppgjøret som gikk i Bodø, ble Grand beseiret 2-1 - og på Valhall Stadion kunne TIL forlate banen med 2-0 i protokollen. Kampen var et oppgjør i NM-cupens første runde, noe som igjen betyr at TIL er med videre.

I perioder ble det vist bra fotball på Valhalls grassmatte. Begge lag skal ha honnør for at de forsøkte å spille god fotball. TILs seier ble aldri truet selv om det sto 0-0 til pause. TILs sjanser var mange - spesielt i andre omgang - men mål ble det først da unge Einar Kaasen fra kort hold headet i mål, et innlegg fra venstre der, Johnny Albertsen sto for hele forarbeidet. Da var det bare gått i underkant av to minutter av omgangen.

Denne scoringen gjorde nok at TIL fikk mere ro over spillet sitt, men gjestene fra Bodø hadde på ingen måte gitt opp kampen om avansement i NM-cupen. De spilte nå veldig bra og hadde flere gode sjanser. Men TIL var i høyste grad med og hadde sine sjanser de også. Det ble da også scoring for hjemmelaget. En corner fra høyre havnet inne i Grands 16-meter, og etter en del fram og tilbake fikk TILs midtbanespiller og kaptein, Hans-Tore Bjerkaas åen fot på ballen, som tilslutt havnet i nettmaskene.

Dommeren Wiggo Fjellberg, dømte en av sine beste kamper for sesongen.

Oppdatert: 20.12.2003