2.div.avd.C 1978: Tromsø IL - Stålkameratene

For å kunne toppe andredivisjons-tabellen må en være både et godt lag, og ha flaks. Og det var også det siste - flaks - Tromsø IL hadde i serieoppgjøret på Alfheim Stadion, hvor Ståkameratene var motstandere. Kampen endte tilslutt med klare 3-0 i TILs favør, men det må i anstendighetens navn sies at spillerne fra Mo hadde det meste av banespillet i begge omgangene. Det var bare i perioder TIL maktet å vise at de for tiden er regnet som landsdelens beste 2. divisjonslag.

Som seg hør og bør tok TIL føringen fra starten av kampen. I løpet av de første fem spilleminuttene burde laget hatt sin første uttelling. Men både Arve Antonsen og Torfinn Ingebrigtsen misslyktes foran Stål-målet. Dette TIL-overtaket holdt seg i femten minutter, men så var det også slutt. Stål overtok midtbanen og presset TIL bakover på banen.

Det skulle også denne gangen vise seg at det laget som presser som verst blir overlistet. Det skjedde i det 32. minutt, da Terje Nicolaisen fikk ballen på Ståls midtbane, og gikk korteste vei mot Stål-målet. Dermed overraskende 1-0 til TIL-guttene. Nevnes må også at Johnny Albertsen ble skadet etter bare 22 minutters spill, og ble erstattet av veteranen Hans- Tore Bjerkaas

Etter bare syv minutters spill i andre omgang måtte TIL bytte ut spiller nummer to. Det var Einar Zimmermann  som gikk ned for "telling", og inn kom unge Einar Kaasen. I den første halvtimen av andre omgang hadde gjestene flere gode angrep, men noe uttelling ble det ikke. Overraskende var det TIL som sto for neste scoring. I det 78. minutt fikk Torfinn ballen på høyre siden, og spurtet mot Stål-målet. I  forsøket på å stoppe Torfinn måtte Stål-forsvareren benytte seg av ulovlige midler, og dommeren Ragnar Hagen hadde ikke annet å gjøre enn å dømme straffe. Denne satte Arne Andreassen sikkert bak Stål-keeperen.

Denne scoringen ga TIL nye krefter og nytt mot - og i de gjennværende 12 minutter overtok TIL initiativet. Bare tre minutter senere kom TIL-scoring nummer tre. Et TIL-corner fra venstre havnet inn i Stål-forsvaret, og etter mye frem og tilbake fikk Torfinn Ingebrigtsen en fot på ballen fra 4-5 meters hold. Ballen endte i mål etter å ha passert flere Stål-forsvarere. Trass en svak kamp for TIL er det gledelig at Terje Nikolaysen er i god scoringsform - og ikke minst at backrekka og keeper holder mål.

Oppdatert: 24.12.2003