2.div.avd.C 1978: Tromsø IL - Mosjøen IL

Så fikk Tromsø Idrettslag den starten de trengte i årets 2. divisjon. En ren festforestilling framfor øynene til de 1400 betalende tilskuerne, på et gressteppe Tromsø Kommune har all grunn til å være stolt av. Omkranset av meterhøye snøskavler fikk Valhall Stadion et intimt preg som vi kommer til å savne lenger ut i sesongen, selv om vi ikke nærer noe ønske om å beholde snøen av den grunn.

TIL-guttene hadde full kontroll over kamp og nerver gjennom størstedelen av kampen, og leverte virkelig spill av høy klasse. Angrepene ble bygd opp med innsikt og ro, hele banebredden ble utnyttet, og hele laget viste stor bevegelighet og vilje til å kjempe. Forsvaret spilte også godt og fornuftig på defensiven.

Men, det er ett men - det Mosjøen-laget som stilte opp på Valhall er neppe noen målestokk for nivået i 2. divisjonen. Svakhetene var mange og åpenbare. På den bakgrunn er det betenkelig at TIL bare fikk til ett spillemål i løpet av kampen. Nå kan det riktignok hevdes at det markerte overtaket skapte en slik mylder inne i Mosjøens forsvarsfelt, at de rett og slett ble tvunget til å gi to straffespark, men det er nå ikke helt i slekt med sannheten.

Begge straffene var rene gavepakker fra Mosjøen-forsvaret, og skyltes mer feilberegning enn press. Til gjengjeld var Terje Nikolaysens scoring en riktig perle. Han fikk fulltreff med hode på et overlegg fra Trond Steinar Albertsen, og knallet ballen i mål via stolpen. Ellers hadde TIL et utall av sjanser. Hele løperekka jobbet så det var en fryd, og bakfra ble de støttet godt opp.

Best på et jevnt besatt TIL-lag var Arne Andreassen. Selv om det var skjeldent at TILs forsvar var i virkelig trengt posisjon, beviste han til fulle at han har den nødvendige ro og teknikk til å komme seg ut av vanskelighetene på en suveren måte. Gunnar Wilhelmsen på venstre back-plass ser ut til å ha lagt en alen til sin vekst i løpet av vinteren. Han var vel den som mest overrasket i positiv retning. I løperekka var det på flankene det ble jobbet best. Også TILs supporterklubb gjorde en god jobb og skapte  ekstra stemning, men det er ikke sikkert at vi lærer oss at det gjestene lag møter piping når de kommer på  banen.  

Dommeren Asbjørn Normark var god, men kunne hatt bedre kontakt med linjemennene.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 18.12.2003

Del dette: