2.div.avd.C 1978: Tromsø IL - Mjølner

Det glippet stygt for Tromsø IL . Og demed kunne et heltent, kontant og bastant Mjølner reise hjem med to verdigfulle poeng. Selv om TIL kom godt etter pause, var det fullt fortjent seier de for anledningen hvitkledte Narvik-guttene noterte seg for. Stein Viggo Sørensen lå an til å bli dagens mann med sine to fine scoringer, men etter hvert som TIL overtok i andre omgang kom den samme Stein Viggo mer og mer i bakgrunnen.

Mjølnerforsvaret ble hardt presset, nesten konstant i 45 minutter, men under Nils Olav Markussen kyndige ledelse ryddet de opp i alle vanskeligheter. Men i første omgang var det lite hurtighet og aggresivitet i TIL-laget. Mjølner vant hver eneste duell - på bakken og i lufta. Selv om begge Mjølners scoringer var lettkjøpte, var Mjølners ledelse absolutt fortjent.

Den første scoringen kom som følge at Stein Viggo gikk seirende ut av kampen om overlegget med to TIL-forsvarere og keeper mot seg, og fikk sneiet ballen i mål. Den andre scoringen kom på det meget psykologiske tidpunkt da dommer Wiggo Fjellberg nærmest var i ferd med å løfte fløyta for å gi pausesignal.

Etter pause kom ett "nytt" TIL-lag på banen. Med Tore Nilsen som erstatter for Gunnar Wilhelmsen på høyre back, fant back-kjeden tilbake til gammel form og formasjon, og laget fungerte bedre. Men selv om det ble kombinert riktig godt på midtbanen, ble det aldri virkelig farlige sjanser ut av det.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 20.12.2003

Del dette: