2.div.avd.C 1978: Tromsø IL - Lyngen IL

Tromsø IL knuste Lyngen. Ikke med glitrende spill og knusende overlegenhet på banen. Men fem TIL-scoringer er nok,  0-5 var et knusende nederlag for Lyngen. Nå skal vi være forsiktig med å trekke forhastede konklusjoner av det som skjedde på Valhall. Noen grunn til å hause TIL opp i seriefavorittenes rekker etter denne kampen er det i alle fall ikke. La oss  med en gang slå fast at denne kampen ikke ble noen stor forestilling. Det må også være klart at Lyngen spilte en usedvanlig dårlig kamp.

La oss med disse linjer ikke ta glansen fra TILs seier. Den var meget fortjent, om enn den var ett par mål for stor. Og det var så absolutt sider ved TILs spill som det er grunn å merke seg over. At TIL er på rett veg i øyeblikket kan det ikke være noen tvil om. Men det er klasseforskjell mellom det TIL presterte på Valhall, og det f.eks. et  Mo-lag på sitt beste varter opp med.

Spillemessig var det en langt jevnere kamp enn resultatet kan tyde på. Lyngen var absolutt med i åpningsfasen av kampen. Men TIL greide å holde buret rent, og et solid forsvar tok som regel hånd om Lyngen-angrepene. TIL hadde store sjanser før 1-0 var et faktum, etter et vel kvarters spill. Den scoringen signerte Lyngen-spilleren Odd Erik Bergås da han beinet et pent innlegg fra venstre i eget nett fra kloss hold.

Den scoringen tok nok endel på humøret i Lyngen-laget, og TIL overtok mer og mer av spillet. Og egentlig var det slett ikke ufortjent da Hans-Tore Bjerkaas kunne sette ballen i nettet to minutter før pause. Og scoringene uteble ikke i andre omgang heller. Arve Antonsen sørget for 3-0 med en nydelig lobb over en utrusende keeper. 4-0 signerte Terje Nikolaysen etter en stor TIL-sjanse. Et frispark fra Gunnar Wilhelmsen  utenfor venstre 16-metershjørne havnet i tverrliggeren og på returen stupte Terje Nikolaysen fram og satte ballen i nettet med pannebrasken.

Den femte scoringen kom bare noen minutter før full tid, da Torfinn Ingebrigtsen stakk fram mellom to Lyngen-forsvarere, og satte ballen forbi keeper fra kort hold. Dermed 5-0 til Tromsø IL, og det var nok en seier som smakte. Den eneste av de tre i løperekka som får godkjent karakter er lille fotkjappe Arve Antonsen som skapte mye med sin arbeidsvilje og gåpå-humør.

Roald Niskavarra, Golnes, var meget god.

Oppdatert: 21.12.2003