2.div.avd.C 1978: Tromsø IL - Harstad IL

Seieren over Harstad IL her på Alfheim vil jeg i dag karakterisere som det viktigste Tromsø Idrettslag har oppnådd på en fotballbane. Og i alle fall er jeg ikke i tvil om at dette er det største jeg har opplevd som trener, sa en tydelig rørt Peter Drecker, etter at 3-1 var et faktum. Nå har vi berget en av de tre plassene i neste års andre divisjon, men nå er siktemålet kvalifisering for første divisjon.

Og med den innsatsvilje, pågåenhet og tett samkjørt lagdisiplin TIL viste på Alfheim, kan man trygt slå fast at målet faller innenfor rimelighetens rammer. Til tross for at Harstad IL absolutt bidro til å gjøre kampen til en av de mest spennende og velspilte vi har sett i Tromsø, hadde de i realiteten aldri sjansen til å avgjøre den til sin fordel.

TIL gikk meget sterkt ut, og tilrev seg ballen etter at HIL hadde tatt avspark. Dermed var melodien slått an. HIL ble presset på defensiven, og forsvaret fikk nok med å demme opp for et meget variert angrepsspill. Temmelig nøyaktig halve omgangen gikk før uttellingen på alle sjansene kom. Og det var Torfinn Ingebrigtsen som sto for den, da han smelte til på direkten fra ti meters hold, og omsatte et presist innlegg fra Trond Steinar Albertsen i mål.

I andre omgang fortsatte TIL å presse, og da Terje Nikolaysen headet inn 2-0 etter corner fra høyre, trodde alle at kampen var avgjordt. Midtbanen tok til å "se det hele an", og HIL overtok initiativet i kampen. Det var derfor ikke ufortjent at "Mikke" Myrland kunne score, etter den eneste missen TIL-forsvaret gjorde i kampen.

Og så begynte nervene å ta tak i TIL-guttene, ledelsen var ikke lenger betryggende, og hele laget kom på helene. Men da slo Terje Nikolaysen

til igjen. Et "mislykket" innlegg fra Johnny Albertsen gled via en HIL-spiller til Terje, som med ryggen mot mål kastet rundt i en mellomtimg med et "brassespark" og et luftig "Teigen-splitthopp" . Og ballen føk inn. Og da falt TIL-brikkene på plass igjen.

Og etter dette var TIL-guttene nærmere 4-1, enn HIL-redusering. Kampens store spiller var Terje Nicolaysen. Ikke bare scoret han de to avgjørende målene. Hans løperspill var en konstant trussel.

Dommeren, Asbjørn Nordmark, Narvik/Nor, - meget god, og bidro til å gjøre "nervekampen" til en opplevelse.

Oppdatert: 25.12.2003