2.div.avd.C 1978: Tromsø IL - Grand Bodø

Det var mestertakter over TIL-laget. Etter en noe nølende første omgang der TIL tross alt leverte det beste spillet, men Grand vant de fleste duellene, slo vertene til med en festforestilling etter pause. Og da ble Grand-guttene springene til og fra som piccoloer, dog uten at de noen gang klarte å gi det friskt angripene hjemmelaget den oppvartning som var nødvendig. -  Disse guttene må man bare begeistres over, sa Grand-trener Andreas Berg etter kampen. Og når de da har en midtstopper som Arne Andreassen med et velfylt osean av selvtillit som nødvendigvis må smitte over på hele laget, da må man si at her har Tromsø et virkelig godt fotball-lag, avslutter Berg.

Og den karakteristikken har vi ingen problemer med å slutte oss til. Grand hadde rett og slett ikke en sjanse til å vinne denne kampen. TILs angrep var det sting over, i løpet av det første kvarteret måtte Grand-keeperen strekke seg flere ganger og gi corner.

Første ball i nettet hadde TIL etter knappe halv times spill, men en påpasselig Johnny Fløyli på linja markerte at Arve Antonsen la innlegget fra gal side av dødlinja. Men få minutter senere var Terje Nicolaysen frampå, og denne gangen var scoringa god nok. Det var Trond Steinar Albertsen som la et spesialfrispark fra 25 meters hold, returen fra undersiden av tverrliggeren var Nicolaisen påpasselig frampå og omsatte i scoring.

To minutter før pause sørget Torfinn Ingebrigtsen for kampens såkalte psykologiske scoring, denne gangen var det Terje Nicolaysen som gjorde forarbeidet, og Torfinn satte hodet til. Selv om 2-0 kan ha lett for å bli en sovepute etter pause, lot det til at Peter Drecker virkelig hadde funnet den rette inspirasjonskilde å øse av i garderoben. For mannskapet som kom ut på Alfheimgresset ved sidebytte, feide rett og slett Grand-guttene av banen.

I andre omgang er det ingen overdrivelse å si at det bare var ett lag på banen. Og særlig etter at Arne Andreassen hadde satt ett korrekt idømt straffespark kaldt og rolig i nettet. Men det hang stadig nye scoringer i lufta, og angriperne nølte ikke med å brenne løs. Tellende resultat ble det ikke før det gjensto fem minutter av kampen, og det var det Johnny Albertsen som sto for.

Og Grand fikk også ett straffespark helt i sluttminuttene, dermed sto det 4-1 som sluttresultat. På TILs lag var det ingen svake punkter. Foruten de to beste ( Arne Andreassen og Einar Zimmermann), vil vi også ta med Arne Nordang. Terje Nikolaysen ser ut til å gli bedre og bedre inn i TIL-laget.

Dommeren, Magne Fredriksen, Storsteinnes, lot for mye passere.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 23.12.2003