2.div.avd.C 1978: Tromsø IL - Alta IF

Gartulere med seriemesterskapet TIL-gutter !  Vi våger å gi våre hjerteligste gratulasjoner til byens toppklubb, selv om det gjenstår en serierunde før årets nordnorske toppdivisjon er ferdigspilt. Mjølner er det eneste laget som i teori og praksis kan frata TIL-guttene mesterskapstittelen på målstreken, selv om sjansene må sies å være mikroskopisk. Saken er den at TIL må tape med femten mål for Mo IL  i den siste seriekampen, mens Mjølner må vinne over Alta IF på bortebane om mesterskapet og retten til kvalifisering til første divisjon skal bli Mjølners.

Nå viste ikke TIL noen mesterskapstakter i kampen mot Alta på Alfheim. TIL-guttene kan prise seg lykkelig at de berget det ene poenget. Når sant skal sies var det Alta som hadde de farligste måltilbudene, og lagets farligste spiller Kurt Ek burde ha scoret i et par anledninger i første omgang.

For TIL-guttene var kampen et tilbakesteg fra forrige seriekamp. Forsvaret som ellers har spilt svært så solid, var ved flere anledninger på tynn is. Markeringene var dårlige, og når TIL-ledelsen hadde valgt å sette sidebacken Svein Arne Olsen som frimerke på Altas Kurt Ek, ble forsvarsarbeidet svært rotet. Arne Andreassen som hadde ledet sine tropper utmerket gjennom hele sesongen, fant seg ikke særlig godt tilrette i søndagens kamp.

TIL-guttene berget med seg det ene poenget, og i den siste halvdel av kampen kunne og burde nok innbytteren Einar Kaasen ha gitt sitt lag begge poengene. Ved flere anledninger hadde han sjansen til å sette ballen bak Alta-keeperen.

Mesterskapet er nå sikret, og TIL kan begynne å konsentrere seg om kvalifisering til 1. divisjon. Det er to harde motstandere de skal møte, nemlig Ham-Kam og Fredrikstad. Ingen smågutter innen norsk toppfotball. Men sjansene burde normalt være tilstede. TILs beste spiller var Gunnar Wilhelmsen. 

  Dommeren, Jens Petter Jensen, Silsand, hadde endel skjønnhetsfeil under veis som trekker ned helhetsintrykket.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 25.12.2003

Del dette: