2.div.avd.C 1978: Mjølner - Tromsø IL

Tromsø IL er 2. divisjonens beste lag - foreløpig. Dette kan vi slå fast etter at TIL banket serielederen Mjølner på bortebane med hele 3-1. Der sier igjen at kampen om seriegullet på langt nær er avgjort. Det var ikke tvil om hvem som var det beste laget på banen. Helt fra start gikk TIL opp i føringen, og at Mjølner fikk uttelling først, var på langt nær fortjent. Johnny Albertsen hadde til da hatt to store sjanser, men et effektivt Mjølner-forsvar jobbet godt, og avverget Albertsens farlige headinger.

Det var gammelkaren selv, Kjell Larsen, som kunne gi hjemmelaget ledelsen 1-0 etter ett kvarters spill. Rutinert som han er, kom han seg gjennom og lobbet ballen meget elegant over Roald Jan Pedersen i TIL-målet. Men TIL kom igjen, bare syv minutter senere var utligningen et faktum. Terje Nicolaysen får ballen etter noe frem og tilbake. Vinkelen er da for stor, men Terje viste råd. Han snur, får ballen med seg, og fra fem meter klemmer han til. Ballen går gjennom beina på flere spillere og havner i mål. TIL er på høyden.

Og ikke lenge etter var de forbi, 1-2 er det igjen Terje Nicolaysen som ordner. Arne Andreassen får ballen tilbake, på nytt sender han den inn i Mjølners målgård Terje snapper denne, nærmest sikter seg inn, og Elling Berntsen kan ingen ting gjøre.

Hva som har skjedd med TIL-laget i pausen, skal være usagt. Det var i alle fall et helt annet lag som kom på banen for å ta fatt på annen omgang. Farten i laget var borte, og pasningspillet manglet fullstendig. Guttene sto nærmest stille på sine plasser. Men etter endel tilrop både fra publikum og benken, våknet laget på nytt.

Da tok det heller ikke lange tiden for ledelsen var øket ytterlig. Terje Nicolaysen kommer inn fra cornerflagget, med Torfinn Ingebrigtsen løpene foran seg. Terje gir ballen til Torfinn som blir felt innenfor 16-meteren. En ellers god dommer, Steinar Aas, har ikke annet å gjøre enn å peke på straffemerket.  Arne Andreassen ekspederer ballen uttagbart i mål.

Oppdatert: 23.12.2003