2.div.avd.C 1978: Lyngen IL - Tromsø IL

Nå må vi ha gjort unna våre dårlige kamper. Våre oppgjør mot det engelske All Star-laget 17. mai, samt cupoppgjøret mot Viking var ikke av de beste. Og heller ikke oppgjøret mot Lyngen her på Polleidet kan få positive fortegn. Vi spilte mer nervøst enn nødvendig, og vi kom aldri skikkelig i gang før begge målene var et faktum - TILs trener Peter Drecker hadde ikke så mange lovord om sitt mannskap, som til slutt kunne gå av banen med 2-0 seier mot sine rivaler fra Lyngen.

Og var det tynt og tamt i Lyngens løperekke, så er det heller ikke riktig å hevde at det var mer fres over TILs angrepsspill. Verken Terje Nikolaysen eller Arve Antonsen spilte opp mot det vi vet de kan. Bare på midtbanen holdt Johnny Albertsen mål, mens Arne Andreassen nok en gang var krumtappen i forsvaret.

Tromsø IL startet opp første omgang i medvind, noe som imidlertid ikke virket inn som noen fordel for gjestene fra Tromsø. Omgang ble målløs og kjedelig. Også andre omgang tok til uten at serielederen TIL, maktet å kjempe til seg et markert overtak. Men så etter 12 minutters spill hendte det noe. Terje Nicolaysen

ble spilt fri på høyre side, hvor han gikk ned til dødlinja, og la inn til en umarkert Johnny Albertsen som rolig og behersket styrte ballen i mål med hodet.

Heller ikke denne scoringen så ut til å gi TIL taket på kampen. Men det virket som om det ble mer fart i kampen da Einar Kaasen kom inn da vel kvarteret gjensto. Det var i denne perioden TIL satte inn dagens andre nettkjenning, og fra den scoringen og ut kampen spilte TIL slik vi vet de kan. 11 minutter før slutt gikk Lyngens Odd Erik Bergås opp på et av TILs fremspill, og det så ut til at han hadde full kontroll over ballen. Men Bergås misset og ballen strøk videre hvor en påpasselig Terje Nikolaysen var frampå og fastsatte sluttresultatet til   2-0.  Banens beste var Arne Andreassen.

Dommer Bjarne Moen, HIL, bra, men hadde problemer med den ene linjemannen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 24.12.2003