2.div.avd.C 1978: Brønnøysund IL - Tromsø IL

Det tok en hel omgang før TIL kom skikkelig i gang da laget gjestet Brønnøysund. Men nå kjempet Brønnøysund godt gjennom hele første omgang, og det så ut som om hjemmelaget på nytt skulle ta poeng fra et av topplagene.

Det var vertskapet som kom best igang, og bare etter tre minutter kunne Torstein Horn gitt hjemmelaget ledelsen, men skuddet føk like utenfor treverket. Tromsø IL fikk etter dette en sterkere periode med flere farlige dødballsituasjoner, men uten at sjansene ble omsatt i tellende resultater.

Det var tydelig at det var et annet TIL-lag som kom på banen etter sidebytte. Det var mer flyt over pasningsspillet, og innsatsen var en helt annen. Det kunne se ut som om TIL nå hadde innsett at Brønnøysund ikke var det laget en kunne kalkulere med poeng fra, før kampen tok til.

TIL kom mer opp på banen, og bare etter tre minutter sto det 1-0, etter scoring av Johnny Albertsen. Og minuttet etter var det Torfinn Ingebrigtsen som økte til 2-0. Etter dette åpnet Brønnøysunds låvedør seg stadig mer. Når så i tillegg begge lag merket det hele på kroppen ettersom banen sugde krefter fra spillerne, var det hele i realiteten avgjort.

Og om det var den bly-tunge banen som skal ha skylden for at det etter hvert ble endel etterslenger og slurv fra begge lag, skal ikke sies med sikkerhet, men faktum var at spillerne etter hvert mistet lysten på det hele. Gjestenes overtak på banen ble stadig mer markert, og en kunne ane konturene av en kjedelig kamp. Men så slo Torfinn Ingebrigtsen til igjen, og satte ballen i mål etter 23 minutter. Dermed 3-0.

Da det gjensto tre minutter av kampen, fikk TIL tildelt straffespark, og keeper Roald Jan Pedersen fikk  æren å sette ball nummer fire bak Brønnøysund-keeperen. Dermed sluttresultat 4-0. Fortjent i så måte at TIL tok luven fra hjemmelaget fullstendig etter pause. Og faktisk spilte "skjorta" av spillerne på årest bunnlag i vår nordnorske 2. divisjon. Banens desidert beste spiller var Arne Nordang.