Kvalifisering2.div. 1977: Tromsø IL - Kirkenes IF

TIL-patriotene måtte vente en time og ett kvarter før de kunne begynne å puste lettet ut. Da kom Torfinn Ingebrigtsen med scoringen som ga TIL ledelsen 2-1. Minuttet før slutt la samme Ingebrigtsen på til 3-1, og ga Tromsø IL ett bein i 2. divisjonen neste år. Men innen disse scoringene var det mange TIL-patrioter som bet negler på Valhall. 1-1 på resultat-blokka tydet slett ikke på at rødtrøyene var på vei mot 2. divisjonsspill. Og krampaktig TIL-spill ga knapt løfter om bedring var i vente.

Men så kom Torfinn Ingebrigtsen. En lang ball ble slått  fram på venstresiden. Torfinn løp intelligent i rommet på utsiden, tok ned ballen og gikk mot mål. Han skjøt fra skrå vinkel, under beina på KIF-keeper som forsøkte med en beinparade i ren håndballstil.  En holdt pusten noen sekunder. da dommeren løp ut for å konferere med sin linjemann, men så kom gledesbruset - dommeren pekte mot midten og signaliserte mål.

TIL burde nok ha avgjort kampen til egen fordel allerede i første omgang, da Hans Tore Bjerkås satte ett straffespark i stolpen tidlig i omgangen. Uten å produsere noe stor fotball hadde TIL den ene sjansen etter den andre. I perioder haglet det med tilbud, men scoringer ble det ikke. Men så etter to store måltilbud, fikk TIL corner fem minutter før slutt. Torfinn Ingebrigtsen la corneren over midtforsvaret, og bak til midtstopper Arne Nordang som gikk opp og headet i motsatt hjørne.

Men KIF kom tilbake. Bare minuttet senere stakk KIFs toppscorer Svein Olav Olsen fram i en luke i et åpent TIL-forsvar. Dermed 1-1 ved pause. Alt i alt kan det ikke herske noe tvil om at seieren var fortjent. TIL var bedre i denne kampen. Torfinn Ingebrigtsen var bestemann etter vår mening, med iherdig jobbing gjennom hele kampen. At han ble matchvinner med to mål var ingen tilfeldighet.

Dommeren, Asbjørn Normark, Nor - blåste flittig, men håndterte fløyta godt.

Oppdatert: 17.12.2003