Cup NM 2.runde 1977: Bodø Glimt - Tromsø IL

Rått parti !  Kattens lek med musen!  Ikke vet vi hva som er det beste uttrykket å bruke. Faktum er i alle fall at Bodø/Glimt slo TIL 9-0 på Aspmyra. Og la det være sagt med en gang: Hadde Glimt spilt slik som de gjorde det første kvarteret, kunne seieren vært både 18-0 og 19-0, i alle fall!

Men mens kampen ble et slit i forsvaret for TIL, var det hele svært så humoristisk betont for Glimt-guttene. Bare det første kvarteret var Harald Berg & co motivert for å spille fotball slik laget kan. Men når 16 minutter var spilt og 1. divisjonslaget ledet 5-0 allerede, sier det seg selv at innsatsen og viljen til fortsatt å spille i samme tempo ble borte, og det skal TIL være glad for.

Det var ikke gått mer enn to minutter før den første ballen lå bak Nils Torbjørnsen i TIL-målet. Glimt ble tildelt frispark like utenfor 16-meteren. Arne Hansen ekspederte ballen kontant i mål. 3-0 ble det da 11 minutter var spilt. Sturla Solhaug la ballen til Arne Hansen som vippet den i det tomme buret. 15. minutter og 4-0. Sturla Solhaug driblet alt som het TIL-forsvarere og scoret. Og minuttet senere var det 5-0. Etter møljespill foran TIL-målet, stusset Ove Andreassen ballen i mål.

Dermed gearet Glimt ned - betraktelig hakk. TIL kom mer med i spillet, og hadde kampens eneste TIL-sjanse etter 26 minutter, Arve Antonsen skjøt utenfor fra 3-4 meters hold. Men før omgangen var over ledet Glimt 7-0.

Bare ti minutter av andre omgang var spilt da Sturla Solhaug laget 8-0,  og 9-0 ble det i kampens 65. minutt. Arne Hansen var mannen for det med et nydelig skudd. Noen nærmere vurdering av lagenes prestasjoner finner vi helt unødvendig. Det var klasseforskjell både fysisk og spillemessig.

Oppdatert: 14.12.2003