Cup NM 1.runde 1977: Tromsø IL - Lyngen IL

Var det Valhall-kompekset fra i fjor som slo ut i full blomst for Lyngen igjen, eller var det kjempene TIL-gutter som resulterte at 2. divisjonslagets cup-eventyr tok slutt før det egentlig var begynt ?  Vi er tilbøyelig å tro det siste. For TIL-guttene kjempet, og leverte i perioder meget fin fotball. For Lyngens del var 1.runde-oppgjøret på Valhall en kraftig smekk på fingrene. Det var syltynne saker laget presterte, og bare perioder av de første 45 minuttene samt de ti første miniuttene av andre omgang var Lyngen på høyde med TIL. At hjemmelaget tilslutt vant 2-1 og ikke 5-1, skal Lyngen prise seg lykkelig over.

Alt fra avspark var det tydelig hvilken ambisjoner TITO-laget hadde i denne kampen. De spilte seg til en rekke sjanser de første fem minuttene, og ballen strøk flere ganger enten like utenfor eller like over. Og den første scoringen lot ikke vente altfor lenge på seg. Etter 18 minutter ble TIL tildelt corner, og Kent Kristoffersen skrudde ballen direkte i mål - etter beste Tom Lund oppskrift. Og det ble ikke flere scoringer i denne omgangen.

Annen omgang begynte med et markert Lyngen-overtak. Det lå liksom en utligning i lufta, og da ti minutter av omgangen var spilt fikk Lyngen en gratis sjanse. TIL-forsvaret bommet stygt og Steinar Høgtun fikk ballen, han rundet av keeper, og satte ballen lett i det åpne målet. Dermed var Lyngen kommet i siget, trodde alle. Men i stedet for å fortsette å angripe, var det TIL som overtok fullstendig. Litt hardt sagt, men dog - Lyngen var preget av feilpasninger og lite innsatsvilje resten av kampen.

Og da tyve minutter var spilt, avgjorde TIL det hele. Arve Antonsen fikk en ball - gikk rett mot mål, men i stedet for å skyte - passet han til Johnny Albertsen som scoret sikkert.Og resten av omgangen var det bare et lag på banen. TIL dominerte fullstendig, og spilte vel alt i alt sin beste kamp for året. I forsvaret hadde TIL satt inn unge Tore Nilsen, og han kom godt fra sin oppgave. På midtbanen var Johnny Albertsen best denne gangen, og framme i angrepet var Arve Antonsen et hakk bedre en Torfinn Ingebrigtsen.

Dommeren Wiggo Fjellberg dømte godt, selv om samarbeidet med linjemennene et par ganger ikke var det aller beste.

Oppdatert: 13.12.2003