Cup NM 1.kvalikkrunde 1977: Tromsø IL - Sørild Kirkenes

Det ble cup-bilett til 2. kvalifiserende runde, og det ble 3-2 seier over Sørild. Men det forhindrer ikke at TIL-treneren har sitt å stri med nå en uke før seriestart. For om det stundesvis er bra takter over årets TIL-lag, så er det også ting som ikke fungerer skikkelig. Først og fremst svikter det bakover på banen. En kan vel si at det jobbes for dårlig defensivt innen hele laget. Særlig den første halvtimen av kampen var TIL ille ute flere ganger.

Derfor var det ikke så underlig at Sørild tok ledelsen etter en halv times spill. TIL kom imidlertid til hektene igjen, og hadde flere farlige sjanser mot slutten av omgangen. Og vel fem minutter før sidebytte kunne Johnny Albertsen kvittere for 1-1. Han satte foten til et høyt innlegg, og skuddet fra 8-9 meters hold måtte Sørild-keeperen kapitulere for.

TIL gikk opp i ledelsen i andre omgang, da Harald Andersen scoret sikkert fra straffemerket. Dommer Bjørnar Pettersen pekte på straffemerket, etter at TILs Torfinn Ingebrigtsen ble felt av keeper helt ute på siden av feltet. 3-1 sørget også Harald Andersen for, da han ekspederte et nydelig innlegg fra Sigurd Dale videre i mål. Sørild reduserte til 2-3 noen minutter før slutt.

Det var absolutt mye å sette fingeren på , særlig i første omgang. Men en skal heller ikke glemme det positive. Etter pause viste TIL seg fra en langt bedre side, og da så en at angrepet kan bli et godt kort denne sesongen. Hver gang Kent Kristoffersen trakk opp på vingen var det fare på ferde. Lagets beste spiller i denne kampen var Johnny Albertsen på midtbanen som jobbet og var konstruktiv.  På Sørild synes vi midtstopper Svend Bang Pedersen pekte seg ut, han hadde roen og oversikten som trengtes i den rollen.