3.div.TITO 1977: Tromsø IL - Tromsdalen UIL

TIL brukte 70 minutter på å spille seg gjennom TUIL-forsvaret, og når de rød/hvite endelig fikk nettkjenning, var det backen Ulf Torsteinsen som sørget for det. Nå vant TIL tilslutt 2-1, og TIL-angriperne livnet til mot slutten av kampen. Spillet ute på banen og de sjanser som ble skapt  tilsa at TIL burde vunnet større, men avslutningene sto ikke i stil med resten. Spillemessig vil vi påstå at TIL kom bra fra generalprøven før toppoppgjøret mot Skarp til uka. Men det skal sterkere lut til om TIL fortsatt skal holde statistikken og score to mål pr. kamp.

I hele første omgang greide TUIL å holde et velspillende TIL-lag stangen. TUILs indre forsvar hadde stort sett full kontroll, og det som kom tok en god keeper seg av. Den største sjansen hadde vel Ulf Torsteinsen etter 12 minutter, da han beinet et corner fra Torfinn Ingebrigtsen himmelhøyt over fra bare seks-syv meters hold.

Andre omgang åpnet i samme stil, selv om det var mer liv over TILs angrep, en scoring lå i lufta, men TIL måtte vente til det 25. minutt. Da oppsto det en kritisk situasjon foran TIL-målet som endte med at ballen havnet hos Ulf Torsteinsen som sto skrått ut fra mål. Derfra sendte han i vei en markkryper som gikk gjennom hele forsvaret og i det lengste hjørnet.

2-0 kom seks minutter før slutt. Sigurd Dale skjøt en hard markkryper ut fra venstresiden, som TUIL-keeper ikke greide å holde. Arve Antonsen var lynkjapt framme og sendte returen over linja fra kloss hold. Dermed hadde TIL poengene i lomma, fortjent nok. Men TUIL reduserte i sluttminuttene da Johnny Blomli sendte Steinar Rørnes nydelig fri.

Wiggo Fjellberg, Fløya, var ikke bunnsolid som dommer..

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 14.12.2003